Kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit
Kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit
Meillä yksi sellainen ovat juurikin nämä vegaaniset, ilman valkoista sokeria tai gluteenia valmistuvat pikakeksit. Mieheni ja poikani ovat ihastuneet näihin – ehkä jopa minua enemmän!
Karita
Kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit
( noin 30 keksiä )
8 dl kaurahiutaleita (itse käytin gluteenittomia)
250 g tuoreita taateleita (poista kivet)
60 g mieleistäsi suklaata pieneksi pilkottuna (itse käytin omaa tekemääni raakasuklaata – noin 60 % kaakaopitoisuus)
1/2–1 dl vettä, riippuen taateleiden kosteudesta
+ ripaus suolaa ja kardemummaa tai vaniljaa jos haluat
P.S. Voit halutessasi lisätä taikinaan myös kaksi kananmunaa – lisää proteiinia ja rasvoja (kuvan kekseissä ei kanamunaa ole käytetty)
Esilämmitä kiertoilmauuni 180 asteeseen.
Annostele puolet kaurahiutaleista ja pilkotut taatelit monitoimikoneen kulhoon ja sekoita huolellisesti. Lisää loput vesi ja loput kaurahiutaleet ja sekoita, kunnes saat aikaan muovailtavan massan.
P.S. Taikinan tulee olla paksua.
Lisää vielä rouhittu suklaa ja sekoita suklaan palat taikinaan.
Ota lusikalla pieni pallero taikinaa, pyörittele kosteiden kämmenten välissä palloksi ja litistä sitten keksiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes keksien pinta saa kauniin värin.
Anna jäähtyä ja nauti!
Säilön keksit jääkaapissa, mutta ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä. Kaurakeksit voi myös pakastaa!
kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
Kaipaatko lisää? Ei hätää – herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät lisää alla olevista postauksista.
Avantouinti – vielä ehtii!
Hasselbackan myskikurpitsa
Punajuurikeitto – nam!
Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka
Kiitos
Miten suklaa säilyy pakastimessa??
Moikka,
Vaikka kuinka pitkään! Lulen ettei ole ongelmaa että menisi pilalle… ; ) Itsellä ei ainakaa suklaa kuukausia pakkasesssa säily…
Iloa!
Karita
mites tavallinen uuni,paljon lämpö
Hei,
noin 200 astetta. : )