ELÄMÄN ARVOKKAAT OPETTAJAT

elämän arvokkaat opettajat-karitatykka

 

Elämän arvokkaat opettajat löytyvät yllättävistä paikoista. Pyrimme vältelemään niitä parhaamme mukaan ja väistelemään mukaavuusalueen ulkopuolelle astumista. Keho ja mieli haluavat kokea olevansa turvassa – ei jossakin epävarmalla ja uhkaavalla alueella. Kuitenkin elämän arvokkaat opettajat löytyvät juuri uusista kokemuksista, ylä- ja alamäistä. Se kuitenkin vaatii, että haluamme ottaa vastaan oppeja, emmekä taistele vastaan tai välttele niitä. Vastaan ottamisella tarkoitan, että uteliaana tutkii hetkiä kun asiat pelottavat, menevät toisin kuin suunnittelimme ja pelottavat. Silloin on oltava kiinnostunut miksi tunnemme mitä tunnemme – mistä tuntemukset kertovat ja mikä opetus niillä on. Ne ohjaavat meitä oikeaan suuntaan ja kertovat meille salaisuuksia, joita kukaan muu ei osaa meille kertoa.

Elämän arvokkaat opettajat opastavat meitä siirtymään päästä ja vanhoista uskomuksista sydämeen ja syvempään  viisauteen. Sydän ja sisäinen viisaus tietävät aina vastauksen  kaikkeen. Useimmiten emme vain pysähdy kuuntelemaan sitä, vaan koitamme järkeillä, ohjailla ja ajatella asioita turhankin paljon. Ohjelma, joka meihin on ohjelmoitu syöttää meille ”tietojaan”. Nämä tiedot ovat tulleet sinne lapsuuden ja koko elämän aikana ja niissä on paljon valhetta, surua ja pelkoja. Niitä ssakin olla, mutta ne eivät ole opettamasa sinua, vaan viemässä jonnekin toisaalle…

 

 

“Wherever you are in your journey, I hope you, too, will keep encountering challenges.
It is a blessing to be able to survive them, to be able to keep putting one foot in front of the other—to be in a position to make the climb up life’s mountain, knowing that the summit still lies ahead.
And every experience is a valuable teacher.”

Oprah Winfrey

 

 

Kun kohtaamme ylä- ja alamäkiä, on lohdullista tiedostaa että joka kohdassa voimme kasvaa, oppia ja oivaltaa. Tulla paremmiksi ihmisiksi ja kasvaa uudelle tasolle. Joistakin kokemuksista voi olla vaikea olla kiitollinen, mutta tietoisuus paremmasta helpottaa oloa ja matkaa läpi vastoinkäymisten. Toisella puolella meitä odottaa kehitys ja viisaampi minä, joka on oppinut matkalla uutta. Kokemukset opettavat ememmän kuin mikään guru tai koulu – elämä on elämistä, kokemista, tuntemista ja oivaltamista varten.

Siis eletään elämää täysillä, opitaan matkan varrella ja ollaan aidosti läsnä ja valppaina uuden äärellä – silloin meitä ei voi estää mikään ja elämän arvokkaat opettajat ovat tukenamme ja ohjaajinamme.

Ole rohkea ja ota vastaan – kaikki.

<3 Karita

 

Lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.

 

Vihersmoothie

kyytia turvotukselle

Miksi maanantai ahdistaa?

Miksi maanantai ahdistaa

Gluteeniton mutakakku

Mutakakku

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

hyvinvointi mieli mielenterveys mindfulness
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *