VEGE PAD THAI-SALAATTI

Vege pad thai-salaatti – helppoa ja herkullista lounasruokaa!

vege pad thai-salaatti

 

Kysyin teiltä sunnuntaina Instagramissa toiveita tänne blogiin – en siksi ettei idoita olisi, vaan siksi että teen tätä blogiani teitä varten ja toivon voivani palvella täällä jakamillani jutuilla mahdollisimman monia. Yksi pyyntö heti kommenttien alussa nimimerkki outiek toivoi vege pad thai-salaatti reseptiäni, moni muukin teistä toivoi nopeaa ja hyvää lounasevästä/kasvisruokaa. Toiveita tuli myös reseptien ulkopoulelta – kiitos kaikista, niitä voi lähetellä jatkosssakin. : )

 

vege pad thai-salaatti

vege pad thai-salaatti

Nyt toteutuu yksi lukijatoiveista kun jaan tänään vege pad thai-salaatti reseptin. Tähän ruokaan voit hyvin sekoittaa vaikkapa paistettua ohueksi viipaloitua lihaa, sieniä, tofusuikaleita tai muuta, tuomaan proteiinia annokseen. Myös kasviksia voi vaihdella ja lisätä maun mukaan – moni sopii ja toimi upeasti tässä helpossa reseptissä. Tämä resepti on loistava ruoka mukaan otettavaksi, sillä se kulkee kivasti rasiassa mukana ja koska sen voi nauttia myös monen muun ruoan lisukkeena. Vege pad thai-salaatti säilyy jääkaapissa maukkaana myös seuraavaan päivään ja voit valmistaa sen hyvin illalla ja napata mukaasi aamulla. Tuoreet yrtit kannattaa aina mahdollisuuksine mukaan lisästä viimetippaan, sillä ne nahistuvat nopeasti…

 

vege pad thai-salaatti

vege pad thai-salaatti

 

Vege pad thai-salaatti on vegaaninen, gluteeniton ja jos olet allerginen pähkinöille, voit vaihtaa cashewpähkinät paahdettuihin seesaminsiemeniin tai jättää ne kokonaan pois. Salaatti sopii monelle ja sen voi valmistaa myös wokattuna ja nauttia lämpimänä. Itse nautin tätä lounaalla, keitetyn kanamunan, avokadon, paistettujen sienten ja parsakaalin kera – kokonaisuus oli ihana ja piti olon virkeänä. Kannattaa tarkistaa nuudeleita ostaessa etteivät ne sisällä kaikkia ihmeellisiä lisä-, väri- tai sidosaineita. Itse käytin nuudeleita, joissa oli ainesosina riisiä, vettä ja tapiokatärkkelystä.

 

vege pad thai-salaatti

vege pad thai-salaatti

 

Kokeile vege pad thai-salaatti reseptiä ja tarjoa perheen pienemmillekin – katso miten toimii… Meillä Luca rakastaa esmerkiksi dumplingseja, joten on vaikea sanoa mikä toimii millekin perheelle. Tätä hän maistoi, muttei hurraa huutoja huudellut… Aina kannattaa kuitenkin tarjota lapsille kaikkea mahdollista, eikä päättää heidän puolestaan, mitä he haluavat syödä – lapset voivat joskus yllättää mieltymyksillään… : )

 

 

Iloa ja ihanaa viikkoa!
Muista, että aina saa toivoa blogiaiheita ja reseptitoiveita. Toteutan niitä jos suinkin kykenen ja koen, että minulla on jotakin annettavaa… : )

Iloa!
Karita

 

vege pad thai-salaatti

 

Vege pad thai-salaatti

(kahdelle)

150 g riisinuudeleita
1/4 kaalia, kova keskiosa poistettuna ja suikaloituna (punakaali olisi super!)
2 porkkanaa, raastettuna isolla raastimella
1 luomukesäkurpitsa kuorineen ja suikaloituna (itse raastoin isolla raastimella)
1 iso salottisipuli pieneksi pilkottuna
+ tuoretta pieneksi pilkottua chiliä makusi mukaan (jos tarjoat pienemmille, voi tämän jättää pois)

 

kastike

1 rkl seesamiöljyä
2 rkl tamaria
1 –2 tl vaahterasiirappia
1 limetin mehu
pieni pala raastettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi raastettuna tai hyvin pieneksi pilkottuna

 

+ tuoretta korianteria
+ tamari-cashewpähkinöitä tai naturel

Myös punainen paprika on tähän ihana, mutta omasta keittiöstäni sitä ei juuri nyt ollut : ). Myös paahdetut seesaminsiemenet ovat ihana lisä!

 

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisinuudelit veteen. Sammuta liesi ja laita kansi päälle ja anna kypsyä 5 minuuttia.
Valuta nuudelit ja lisää 1 tl seesamiöljyä ja tilkka tamaria, sekoita.
Sekoita (loput) kastikeainekset yhteen. Pilko ja raasta kasvikset.
Sekoita kastike, kasvikset ja nuudelit keskenään. Koristele marinoiduilla cashewpähkinöillä ja korianterilla.
Nauti.

Huom! Ruoan voi hyvin tehdä myös lämpimänä! Silloin vain wokkaat koko komeuden ja nautit lämpimänä. Joten jos esimerkiksi raaka sipuli tai kaali ei sovi vatsallesi, kuulota ne ensin pannulla ja lisää sitten loput raaka-aineet. 

 

P.S. Tamari-pähkinät tuovat annokseen lisää makua. Valmistat ne liotamalla cashewpähkinöitä tamarissa noin 5 minuuttia, ja sen jälkeen paahtaen pähkinöitä kevyesti pannulla noin 5 minuuttia. Valmiita pähkinöitä voit säilöä jääkaapissa.

 

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita -blogi

 

Lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.

 

Punajuurikeitto

puhdistava-punajuurikeitto-karitatykka-03

Uunilohi + bataatit ja lehtikaali

uunilohi

Hampaat kuntoon

edistyksellisin joululahja

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (8)
  1. Hei Karita,
    odotan jo innolla leipä ohjettasi. On ihan uskomatonta miten ajattelin sinua viikonloppuna ollessani siskojeni kanssa Kööpenhaminassa. Söimme ihanan taivaallisen aamiaisen paikassa nimeltä RAW 42 ja niin hyvän avocado-cherry tomato-spinach leivän, että oih, maku tuntuu vieläkin suussa! Leipää mutustellessa mietin, miten saan ikinä tällaista siemenleipää suomesta tai voisinko jopa leipaista sellaisen itse? Ohikiitävä ajatus kävi mielessäni, että voisin kysyä reseptiä sinulta. Mikä onni olikaan kun eilen laitoit IGhen kuvan herkullisesta siemenleivästä. Ajattelin, että pyyntööni oli vastattu ja mikä onnenkantamoinen. Joskus on vaan niin hassua kun ajattelet jotakin asiaa tai ihmistä niin yhtäkkiä pyytämättä hän ilmoittaa olemassaolostaan tai juuri se asia tulee esille ihan vaan ajatuksen voimasta. Näin käy minulle usein!
    Kiitos jos jaat siis ohjeen meille kaikille ja pääsen toteuttamaan herkkuleipää ihanilla täytteillä kotonakin. Toinen asia jota olen miettinyt on avantouinti. Käyn itse noin joka toinen päivä pulahtamassa Espoossa, mutta vain pulahtamassa koska en pysty kovinkaan monta vetoa siellä vetämään. Miten voisin oppia siihen, että ” viihtyisin ” vedessä vähän pitempään ja näinollen terveysvaikutukset olisivat paremmat. Voisitko joskus koota porukan kasaan ja mennään yhdessä pulahtamaan, tai voitko kertoa uintireissustasi lisää. Kiitos blogistasi.

    1. karitatykka
      31.1.2018, 12:47

      Moikka Karoliina,

      Yes! Kiva että tämä vastaa suoraan toiveeseesi. : )
      Olen käynyt samaisessa ravintolassa ja kyllä, hyviä heidän tuotteensa ovat…
      Vedessä ei tarvitse väkisin viihtyä yhtään pidempään kuin miltä tuntuu. Itsekin joskus vain pulahdan ja sitten toisinaan viivyn pidempään – aina kuitenkin fiiliksen mukaan. Blogin lukijoiden kesken toteutuvassa avantoreissussa voisi olla ajatusta! Laitetaan mietintämyssyyn. : )
      Avantouinnista voisin tehdä blogikijoituksen. Kunhan saan jotakin, millä kuvittaa postauksen… Eli kyllä, jossain vaiheessa tulee.

      Iloa ja aurinkoa päivääsi!
      Karita

  2. Mmmm…Vege pad thai salaatti melkein maistuu jo suussa… ☺☺ Kaalia ei vatsa kestä, mutta teen tätä ihanuutta vaikkapa parsakaalilla höystettynä pikimmiten! Kiitos jälleen freesistä ja simppelistä reseptistä! Niitähän ei ole koskaan liikaa…☺

    1. karitatykka
      31.1.2018, 12:49

      Moikka Elina,

      Kyllä, mutta höyrytä parsakaali ennen syömistä… Toinen hyvä tähän ruokaan on punainen paprika, joka tuo ihanaa raikkautta ja makua salaattiin.

      Kiitos, että seuraat!
      Aurinkoa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *