Paras luomudödö

Paras luomudödö2

Sain Schmidt´sin dödön testattavaksi, PUR-terveyskaupasta.

Olen kokeillut matkan varrella jos jonkinmoista luomudödöä ja pettynyt enemmän kuin usein. Ensin innostunut ja ihastunut, mutta sitten huomannut, ettei tuote toimi. Nyt löysin suosikin, johon ihastuin heti. Täydellinen ei sekään kuitenkaan vaativalle käyttäjälleen, eli minulle ole, mutta aika lähelle. Minulla on nyt kolme suosikkia, joista yksi on ylitse muiden. Kaksi muuta ovat hyviä, mutteivät toimi vaativimmissa olosuhteissa. Olon tulee olla varma, puhdas ja raikas. Tuoksu ei saa olla liian voimakas ja tuotteen tulee olla kaikin puolin luonnonmukainen ja kehoa hellivä.

 

Paras luomudödö3

Suosikkini

Paras luomudödö kaikista kokeilemistani deodoranteista on mielestäni Schmidt´s, joka toimii varmasti. Siinä on raikas tuoksu, eikä se ärsytä tai kuivata kainalonihoa lainkaan. Siinä on kuitenkin yksi iso miinus. Se on stikki, jota jää aina laiton jälkeen hylsyn reunoille. Eli reunat joutuu joka sipaisun jälkeen pyyhkimään ennen kuin korkin laitaa takaisin. Se myös pakkautuu kainalon poimuihin, jos sitä laittaa yhtään liikaa. Myöskään mustat vaatteet eivät tykkää siitä. Muuten dödö toimii kuin unelma. Ei petä, on tuoksultaan raikas eikä ärsytä ihoa lainkaan. Se ei sisällä alumiinia, propyleeniglykolia, parabeeneja tai ftalaatteja ja on vegaaninen. Kerrassaan loistava ja oma ehdoton ykkössuosikkini. Itselläni tuoksuna on ollut ainoastaan Bergamot + lime, joka on raikas. Sarjasta löytyvät myös Ylang-Ylang + Calendula ja hajusteeton. Deodorantti onnistuu raikastamaan kainalot koko päiväksi pitäen ne samalla kuivina. Deodorantin vaikuttavina ainesosina toimivat mm. sooda, nuolijuurijauhe, kookosöljy sekä sheavoi. Kookosöljy ja sheavoi pitävät kainalon pehmeänä ja joustavana.

 

Paras luomudödö1

Toinen sija

Acorelle Roll-On deodorantti sopii herkälle iholle luotettavaksi ja pitäväksi deodorantiksi. Oma suosikkini on ruusuntuoksuinen dödö, mutta sitä ei kaiketi enää saa. Sarjalta löytyy kaksi muuta tuoksuvaihtoehtoa. Ne sisältävät mm. kamomillavettä ja manteliöljyä. Kamomillan kukkavesi rauhoittaa herkkää ihoa ja manteliöljy tuo iholle kosteutusta ja hoitoa. Alunakristallit säätelevät hikoilua luonnollisesti ja tehoavat epämiellyttäviä hajuja muodostaviin bakteereihin. Tämä on suosikki numero kaksi.

 

Paras luomudödö6

Kolmas suosikkini

Kolmas suosikkini löytyy kotimaisen Ekopharman valikoimasta. Aloeveraa sisältävä dödö on hellävarainen ja pitää melko hyvin. Urheillessa se ei kuitenkaan aina toimi. Plussaa kotimaisuudesta ja puhtaudesta. Tuoksu on miellyttävän mieto ja tuote sopii herkällekin iholle. Mutta esimerkiksi pitkän työpäivän aamuna turvaudun kuitenkin mieluiten takuuvarmaan Schmidt´sin dödöön. Pitkään luulin, etten löydä tarpeeksi toimivaa dödöä, mutta onneksi löysin tuoteviidakosta oman suosikkini. Olemme kuitenkin yksilöitä, joten se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi toiselle. Ainoastaan kokeilemalla selviää, mikä toimii juuri omalla kohdalla. Mikä on sinun suosikkidödösi?

 

Paras luomudödö7

 

Jos käytät aluumiinipitoista tai myrkyllistä dödöä, suosittelen vaihtamaan dödön luomulaatuiseen. Iho on suurin elimemme ja imeyttää kehoomme kaikenlaisia myrkkyjä. Helpotetaan siis kehon oloa ja annetaan sille parempia vaihtoehtoja.

 

Iloa ja raikasta oloa,
Karita

Paras luomudödö5

Kommentit (5)
  1. Olen kokeillut myös monen monta luonnonmukaista deodoranttia: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2015/10/luonnonkosmetiikan-deodoranttien.html

    Aloin viime vuonna loppusyksystä haista normaalia pahemmalle ja lopulta otin paljon kehuja saaneen Schmidt’sin dödön kokeiluun. Mulla on myös tuo bergamot+lime ja se on paras kokeilemani ekodödö tähän mennessä! Minullakaan se ei ole täydellinen, mutta sitä on jo tosi kiva käyttää. Raikas ja hyvä tuoksu ja pito on tosi hyvä. Kainalot kyllä kostuvat ennemmin tai myöhemmin, mutta en sentään haise (se on iso plussa se).

    Sticki on siitä kiva, ettei tarvitse odottaa deodorantin kuivumista, mitä normi roll-onissa ja niitä versioita luonnonkosmetiikassa on tosi paljon. VINKKI: stickiä pitää myös pitää kainalossa hetki ja antaa ihon lämmittää sitä ennen levitystä, niin se levittyy paremmin.

    Schmidt’siltä löytyy myös noiden sun mainitsemien tuoksujen lisäksi kataja-seetri ja laventeli-salvia. Eli tuoksuvalikoima on runsaampi kuin mitä postauksessa mainittiin. 🙂 Kaikille nää Schmidt’sit ei sovi, kun tuo ruokasooda voi ärsyttää kainaloita. Mulla sitä ongelmaa ei onneksi ole, mutta herkkiksille tiedoksi, että Schmidt’s on tuonnut myös kaksi ruokasoodatonta dödöä: kukkaistuoksun ja tuoksuttoman. Pakko oli mainita, kun olen ollut niin tyytyväinen omaani ja olisi kiva, että mahdollisimman moni muukin löytäisi itselleen alumiinittoman deodorantin. 🙂

    1. karitatykka
      15.8.2016, 10:14

      Moi.

      Kiitos viestistäsi ja kirjoituksestasi.
      Kiva että myös sinulla on hyviä kokemuksia. Yksi miinus jonka olen nyt käytössä huomannut on että valkoiset vaatteet hiukan värjääntyvät harmaiksi kainaloiden kohdalta. Mutta sekin on pieni haitta kun dödö muuten toimii hienosti. : )

      Alumiinia en myöskään minä halua kainaloihini laittaa.
      Mukavaa viikkoa ja hyvää oloa!
      – Karita

  2. Acorelle ainakin cosmethics- sovelluksen mukaan sisältää alumiinia (potassium alum)..

    1. karitatykka
      15.8.2016, 23:18

      Hei Ems.

      Kiitos viestistä. Tsekkasin tuotteen, mutta alumiinia sieltä ei löydy. Potassium (kalium) alum on luonnossa esiintyvä mineraalikristali, joka estää hajubakteerien kasvua iholla, mutta ei estä hikoilua. Siis luonnonmukaisesta dödöstä on kyse. : )

      Iloa!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *