DETOX –ENSIMMÄINEN PÄIVÄ

Detox –ensimmäinen päivä #helppojaherkullinendetox – tästä se lähtee!

 

Detox –ensimmäinen päivä

 

Pelkkä ruoka ei aina riitä, mutta onneksi kehoa voi auttaa monella muullakin tavalla. Perus arjessa kannattaa tukea kehon toimintaa ja puhdistumista monin eri tavoin. Kuulen jo kuinka sannot ettei sinulla ole aikaa kaikkeen – elämässä on jo tarpeeksi tehtävää… itsestään huolehtimisen ei kuitenkaan tarvitse viedä tuntitolkulla aikaasi, vaan ajatuksena on tukea pieni teoin pitkin päivää ja viikkoa. Esimerkiksi välillä muistaa nousta työpöydän äärestä ylös ja oikaista keho, venytellä bussimatkalla, putsata kieli hampaidenpesun yhteydessä, liikutella tai venytellä kehoa lempi tv-sarjaa katsellessa, juoda vettä aamulla, tehdä kahden minuutin hengitysharjoitus, jne… Eilisessä postauksessa jaoin muutaman päivittäisen detox-keinon ja tässä tulee lisää apuja uudelleenkäynnistyksen tueksi.

 

1. Hengitys. Hengitämme koko ajan, mutta miten? Tutkimukset kertovat, että käytämme useimmiten vain 10 % keuhkojen kapasiteetista. Usein hengitys on pinnallista ja tapahtuu keuhkojen yläosassa. Tietoisesti, rauhallisesti ja koko keuhkoilla hengitettynä, annamme koholle viestin rentoutua. Keho ei voi olla samaan aikaan reaktio- ja stressitilassa ja rennossa ruoansulatustilassa ja jo parinkin minuuttin mittainen tietoinen hengitystauko on hyvä. Lisää rentoutta ja rauhaa kehoon tuovat myös meditaatio ja rentoutumisharjoitteet. Kun keho on rento, se voi sulattaa ruokaa, puhdistaa elimistöä myrkyistä ja keskittyä kehon rakentamiseen – stressitilassa se vain suorittaa välttämättömimmät tehtävät.

2. Liike. Liikuta kehoani jollain lailla päivittäin. Esimerkiksi lenkki, avantouinti, venyttely, hengitys- tai joogaharjoitus. Mikä tahansa käy, kunhan keho ja nestekierto aktivoituvat. Liian kova liikunta ei välttämättä sovi kevennyksen kaveriksi, joten kuuntele kehoa mitä se kaipaa.

3. Mielen puhdistus on myös tärkeää. Uskon, että myrkytetty mieli saastuttaa koko kehoa – siispä ajatusten tiedostaminen ja mielen rauhoittaminen vaikkapa meditaatiolla on paikallaan. Voit puhua itsellesi kauniisti joka päivä – minuuti tai pari peilin edessä tai meditaation pääteeksi lempeiden, rakastavien ja itsesi hyväksyvien ajatuksen parissa. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että ”minä rakastan sinua, olen tässä ja kuuntelen”, on aika voimallinen.

4. Hoidot ja sauna. Erilaiset hoidot, kuivaharjaus, kylvyt ja sauna ovat myös oivallisia apuja kehon rentouttamiseen, puhdistumiseen ja nestekierron aktivoimiseen.

 

Detox –ensimmäinen päiväresepti

 

Uuudelleenkäynnistyksen aikan voit syödä mitä haluat, mutta tee ruoka mieluiten itse tuoreista raaka-aineista, vältä sokeria, maito- ja viljatuotteita, alkoholia ja mahdollisesti myös palkokasveja, jos ne aiheuttavat sinulle oireita. Tärkeintä on kuitenkin poistaa kaikki lisäa-, väri- ja täyteaineet ruoasta. Vältä iltasyömistä ja jätä yölliselle paastolle aikaa ja rauhoitu ja keskity kun syöt. Nauti syömmästäsi ruoasta ja nauttimastasi juomasta. Detox –ensimmäinen päivä ja ensimmäinen resepti on ihana vihersmoothi, joka antaa rauhoittaa mieltä, mutta antaa keholle energiaa ja positivise mielen. Toinen hyvä on esimerkiksi tymäkkä ja oikea sitruunapommi, nesteenpoistosmoothie, jonka reseptin voit kurkata tästä.  Kurkkaa myös kymmenen muuta smoothie- ja keitoreseptiä tästä. Nyt on paljon valinnanvaraa, eli ei muuta kuin let’s go #helppojaherkullinendetox !

 

Muista ilmoitella itsestäsi ja näin olet mukana pikku luonnonkosmetiikan tuotearvonnassani (arvonta tapahtuu maanantaina). Teet sen osallistumalla tähän helppo ja herkullinen detox -haasteeseen ja käyttämällä #helppojaherkullinendetox ja karitatykkä . Muistathan myös että teen tkaikkina kolmena päivänä Instagram storiesiin pieniä liikeviedoita antaman inspiraatiota kehon puhdistusta tukeviin ja sitä muokkaaviin liikkeisiin. Seuraa siis myös siellä. : )

Iloa ja raikasta oloa,

Karita

Detox –ensimmäinen päivä

 

uudelleenkäynnistäjä-smoothie

 

kolme kourallista pinaattia
1 omena
yksi pieni kurkku
1/2 sitruuna
1 rkl chian siemeniä
pieni pala inkivääriä
pieni pala kurkumaa (ei välttämätön)
2 dl vettä

 

+ voit lisätä 1 tl matcha-teetä jos kaipaat extrabustia päivään. Matcha sisältää aminohappo L-teaniinia, joka auttaa kehoa olemaan rauhallinen tuoden samalla energisen olon. Se myös lisää mielihyvähormonien tuotantoa kehosssa. Smoothien kurkuma ja inkivääri tukevat immunipuolustusta ja chian geelimäinen koostumus tekee hyvää suolistolle. Mukaan voit halutessasi heittää myös pari liotettua saksanpähkinää tuomaan e-vitamiinia ja rasvoja.

 

Pilko raaka-aineet ja sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi. Nesteen määrrä muokkaamalla saaat haluamasi koostumuksen. Mukaan voit laittaa halutessasi myös jäitä, mutta en suosittele niitä, sillä ruoansulatus ei pidä jäisistä juomista ja näin talvella ne viilentävät kehoa liikaa… JOs kaipaat pientä lisäbuustia voit lisätä AAVISTUKSEN cayennepippuria tuomaan lisäbuustia aineenvaihduntaan.

Nauti ja virkisty!

 

kuvat: Karita Tykkä / Rakkaudella, Karita

 

Jos tämä blogipostaus miellytti, saatat olla kiinnostunut myös alla olevista postauksista.

Puhdistava punajuurikeitto

puhdistava-punajuurikeitto-karitatykka-18

Kookosjogurtti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nesteenpoistosmoothie

kyytia turvotukselle

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos!

Kommentit (7)
  1. Moi. Olen osittain mukana. Tuttuja jo jotkut sun keitot ja smoothiet. Matcha on mulla vielä testaamatta…taidan tänään käydä ostamassa. Tai yleensäkin tutustua mitä se on.
    Tykkään niin paljon näistä sun postauksista somessa
    Ihanaa talvista päivää sinulle!

    1. karitatykka
      17.1.2018, 19:02

      Kiitos Susanna!! Kiva kun luet, seuraat ja olet mukana detoxissa!

      Matchasta voit lukea täältä lisää. http://demo.blogit.terve.fi/rakkaudellakarita/minttu-matcha-latte/

      <3 Iloa!
      K

  2. Eija Lindholm
    17.1.2018, 10:37

    Kiitos että sinä jaat ihania aamuharjoituksia, puhdistus ja ruokavinkkejä. Oletko saanut minut IHANAA alkuun. Pikkuhiljaa olen mukana enemmän ja enemmän. Sinä oletko minun innoittajani kiitos Karita. Jatka Samaan malliin. Ihana olo.

    1. karitatykka
      17.1.2018, 19:03

      OOOOH, kaunis kiitos Eija!

      Hienoa, että toimii. Kiitos, että seuraat ja olet mukana!

      Iloa ja hyvää oloa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *