CHIA-JOULUPUURO – vegaaninen ja sokeriton

chia-joulupuuro
Chia-joulupuuro – kermaista,vegaanista ja herkullista!

 

Eikö perinteinen joulupuuro maistu? Minulle kookosriisipuuro maistuu kyllä, mutta koska meillä toivotaan perheen miesten toimesta perinteistä riisipuuroa usein, teen mielläni itselleni välillä jotakin muuta. Siksi tänään jaankin perinteisen joulupuuron rinnalle perusreseptin chia-joulupuuroon, jonka päälle voit ripotella kanelia, kardemummaa, piparkakun muruja tai vaikka maustettuja pekaanipähkinöitä. Gluteenittoman ja ilman valkoista sokeria valmistuvien piparkakkujen reseptin löydät täältä. Myös perinteinen sekahedelmäkiisseli tai maustetut lämpimät uunipäärynät ja chia-joulupuuro maistuvat mainioilta yhdessä.

 

chia-joulupuuro

chia-joulupuuro

 

Joulun kermaisen riisipuuron fiiliksen saat siis myös riisuuron sijaan chia-joulupuurosta. Koska ulkona on viileää ja kosteaakin, kannattaa chia-joulupuuro nauttia  huoneenlämpöisenä tai niin, että lisuke on lämmin. Myös kuuma glögi puuron rinnalla on myös ihana ajatus… Minun glögireseptini löydät täältä. Myös glögimaailman mausteilla maustettu marjahilloke toimii täydellisesti ja oikein makean hammasta kolottaa, voi joulupuuron nauttia maustetulla hunajalla. Se valmistuu sekoittamalla laadukkaan ja miedon hunajan sekaan jauhettua kanelia, inkivääriä, neilikaa ja tähtianista tai valmista piparkakkumausteseosta. NAM! Tämä chia-joulupuuro on taivaallista uunipäärynöiden ja maustettujen pekaanipähkinöiden kanssa nautittuna. Helpot reseptit molempiin löytyvät tästä.

 

chia-joulupuuro

 

Oletko sinäkin enemmän riisipuuron (kookosriisipuuron) ystävä, joka kuitenkin välillä kaipaa myös vaihtelua joulun puuroaamuihin vai nautitko perinteisestä riisipuurosta täysin rinnoin? Kokeile tätä chia-joulupuuroa erilaisilla lisukkeilla vaikka aamu- tai välipalana tai illan ilona.

 

Olisi kiva kuulla mitä pidit. : )

Iloa ja ihanaa oloa!

<3 Karita

 

chia-joulupuuro

chia-joulupuuro

 

Chia-joulupuuro

(neljälle)

8 dl kookosmaitoa (täysirasvainen ja mielellään luomulaatuinen)
6 rkl chia-siemeniä
2 dl vettä
ripaus suolaa.

 

Sekoita tehosekoittimessa tai muuten huolellisesti vesi, suola ja kookosmaito keskenään. Kaada kannelliseen lasipurkkiin. Lisää chian-siemenet ja sekoita huolellisesti. Sekoita vielä muutaman minuutin välein, jotta chia ei geeliydy klimpeiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään tunti–kaksi, jotta puuroon tulee hyvä koostumus.

 

Voit makeuttaa puuron halutessasi tai nauttia sen ihanien joululisukkeiden kera. Murustele gluteenittomia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja piparkakkuja chiapuuron päälle tai nauti se mausteisten pekaanipähkinöiden kera. Myös granaattiomenansiemenet ovat loistava ja kevyt lisuke kermaisen puuron päälle.

Nauti!

 

kuvat: Karita Tykkä / Rakkaudella, Karita
keittiöliina: Kaarna living

 

Vatsaa herkullista purtavaa ja terveysvinkkejä löydät alla olevista postauksista:

Vatsa kuntoon

vatsa kuntoon

Hehkuvaa kauneutta sisältäpäin

hehkuvaa kauneutta sisältäpäin

Terveellisempi suklaakakku

terveellisempi tuplasukaakakku

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (1)
  1. AVANTOUINTI – vielä ehtii! - Rakkaudella, Karita
    29.3.2018, 10:08

    […] Kookoschiapuuro […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *