Mausteiset omenamuffinssit

Gluteenittomat ja mausteiset omenamuffinssit – hyvän mielen herkkuja

 

Muffinssit ovat ihania, etenkin kun ne ovat mehukkaita ja mukavilla sattumilla maustettuja. Mausteiset omenamuffinssit sopivat loistavasti viikonlopun brunssiin, kahvin kera nautittaviksi tai vaikka illan ihanana herkkuna. Ne maistuvat meillä koko perheelle ja ovat ihanaa tarjottavaa kesän kinkereissä. Kauan eivät nämä muffinssit meidän brunssipöydässä lepäilleet, mikä ei sinänsä ole mitään uutta… Nautin näistä mausteisista muffinsseista kovasti – ihanat pehmeät omenanpalat ja mausteet tekevät näistä täydellisiä!

 

 

Mausteiset omenamuffinssit ilman pähkinöitä ja vegaanisina?

Pähkinättömät versiot saat vaihtamalla mantelijauhot 1 dl:n kaurajuhoja ja 1 dl:n kookoshiutaleita. JOS pähkinät sopivat sinulle, saat lisää ihanaa tekstuuria ja purutuntumaa sujauttamalla taikinan joukkoon hiukan rouhittuja pekaanipähkinöitä – toimii! Vegaaniseksi muffinssit taipuvat myös melko helposti – vaihda vain voi kookos- tai kaakaovoihin ja kananmuna chia-munaan. Chia-munan valmisusohjeen voit kurkata täältä.

 

 

Mausteiset omenamuffinssit voit muokata vielä lisäämällä taikinaan vaikka kuivattuja karpaloita – ne sopivat loistavasti mukaan näihin muffinsseihin! Kuorrutus on vapaa valintainen ja sen voi hyvin jättää myös pois. Omaan makuuni kuorrute kuitenkin tekee omenamuffinsseista vieläkin herkullisempia. Voit tehdä minkälaisen kuorrutteen tahansa – itse pidän eniten kookoskermavaahdosta tai -jogurtista, jonka voi valmistaa ennakkoon itse tai ostaa kaupasta. Muun muassa Ruohonjuuri myy paria erilaista kookosjogurttia.

 

 

Mausteiset omenamuffinssit sopivat monelle – ne valmistuvat ilman maitoa, gluteenia tai valkoista sokeria.  Näistä muffinsseista tulee ihanan mehukkaita ja raaka-aineet tekevät niistä hyvän mielen herkkuja. Suklainen mokkasuklaamuffiniresepti löytyy täältä. Siinä taikinan joukkoon sujautetaan pilkottua raakasuklaata – suklaasattumat ovat ihania! Mausteiset muffinssit voi myös pakastaa, joten kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja pakastaa osa hyvän päivän varalle. Kokonaisia kakkuja ei ole järkevää lähteä pieneen herkkunälkään sulattamaan, siksi yksittäiset herkut pakkasessa ovatkin loistava ajatus – niitä voi ottaa sulamaan tarpeen mukaan. : )

 

 

Muffinsseja on niin monenlaisia kuin on tekijöitäkin, mikä on sinun suosikkisi?

Iloa ja herkullisia kesäpäiviä,
Karita

 

 

 

Mausteiset omenamuffinssit

( 20 muffinssia)

 

80 g sulatettua voita TAI kookosöljyä vegaaniseen vaihtoehtoon
4 rkl vaaahterasiirappia tai kookossokeria
1–2 tl rouhittua kardemummaa
1,5 rkl kanelia
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1 tl vaniljauutetta tai 1/2 tl jauhettua vaniljaa

150 g jauhettuja kuorittuja manteleita
1,5 dl kaurajauhoja
1,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
4 omenaa pieneksi pilkottuina (kuori tai jätä kuoret oman valintasi mukaan)
1 kypsä banaani
3 kananmunaa TAI  3 chia-munaa


+ kookosjogurttia tai –kermavaahtoa kuorrutukseen ja granaattiomennasiemeniä koristeeksi

 

 

Esilämmitä uuni kiertoilmatoiminnolla 180 asteeseen tai tasalämpö noin 200 astetta.
Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi ja mausteet.
Annostele mantelijauhot, kaurajauhot, leivinjauhe, kookos- ja kaurahiutaleet kulhoon. Sekoita huolellisesti.
Soseuta banaani ja 1/2 omenakuutioista keskenään tasaiseksi, esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää sose kuiva-ainesten joukkoon.
Lisää mukaan sitten kananmunat ja voi-mausteseos ja sekoita huolellisesti.
Paista uunissa noin 25-30 minuuttia.

 

Annan jäähtyä ja nauti sellaisenaan tai kookosjogurtilla tai -kermavaahdolla kuorrutettuina.
Ripottele koristeeksi päälle vielä granaattiomenansiemeniä ja nauti!

 

 

 

kuvat: Karita Tykkä / Rakkaudella, Karita

 

Aiemmat blogipostaukseni ovat täynnä inspiraatiota, terveyttä ja herkullisia reseptejä – älä unohda kurkata myös niitä!

 

Uunipäärynät

Kardemummalla maustetut uunipäärynät

Limettipiirakka-chia-vanukas

Chia-vanukas

Vatsa kuntoon

vatsa kuntoon

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos!

Ainekset

treeni-ja-ravinto gluteeniton ruokavaliot reseptit
Kommentit (4)
  1. Testiin menee, kuulostaa herkullisilta! Mitä vaniljauutetta käytät? Oletko testannut stevia-vaniljatippoja, osaatko sanoa, onko se hyvä tuote?

    1. karitatykka
      29.5.2018, 12:08

      Moikka Leena.

      Vanilja-steviaa en tässä käyttäisi, maku on aika esanssinen. Eniten käytän Steenbergsin vaniljauutetta https://www.ruohonjuuri.fi/vaniljauute-steen-560073386680 sekä Kravin Bourbon vaniljauutetta https://www.vsell.se/portfolio-item/bourbon-vaniljauute/

      Iloa!
      Karita

  2. Testasin tätä ihanan kuuloista ohjetta. Ohjeessa ei kerrota, mitä sille toiselle puolikkaalle omenakuutioita tulisi tehdä, mutta oletin että ne nakataan sellaisenaan taikinan joukkoon ja niin tein. 😀 Muffinseissa tuli kyllä hyvänmakuisia, mutta jostain syystä ne eivät paistuneet kunnolla sisältä eivätkä kunnolla irronneet vuoista ja näyttävätkin huomattavasti vaaleammilta kuin sinun kuvissasi. Mikähän olisi voinut mennä pieleen?

    1. karitatykka
      10.6.2018, 10:59

      Aurinkoa Tiba.

      Teit juuri oikein, omenakuutiot sekoiteteaan taikinan joukkoon. Voitelitko vuoan kunnolla ja/tai käytitkö silikonista vuokaa? Uuneissa on valtavia eroja ja joskus sekin vaikuttaa paistotulokseen. Tarkistin myös tuon paistolämpötilan ja olin näköjään erehdyksissäni laittanut tasalämpöuunin lämpötilaksi liian alhaisen lämpötilan – anteeksi. Nyt se on korjattu. Hammastikulla tai tulitikulla kannattaa aina tarkistaa sisäkypsyyn. Eli paistaa kunnes tikkuun ei enää jää taikinaa. Meidän uuni on melko tehokas ja luultavasti siksi paistuivat enemmän tai siten vain paistoin kauemmin kuin sinä. Jos alkavat liikaa tummumaan, voi päälle laitaa folion.

      Onneksi maku oli kuitekin mieleinen!
      Aurinkoa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *