TERVEELLISEMPI TUPLASUKLAAKAKKU

Terveellisempi tuplasuklaakakku, joka valmistuu ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä ja valkoista sokeria…


Mikä onkaan parempaa kuin suklaakakku – no tietysti astetta terveellisempi tuplasuklaakakku, jossa suklaata löytyy itse kakkutaikinasta, täytteestä ja kuorrutteesta! Koko komeus valmistuu tietysti ilman valkoista sokeria, gluteenia, pähkinöitä tai maitoa. Vegaanisen tästä saa myös helposti korvaamalla kananmunan chia-munalla. Jos kakkuun kaipaa hiukan raikkautta voi täytteen vaihtaa marjoihin tai mieleiseen hillokkeeseen. Minulle tosin suklaaöverit toimii aina. : )

 

terveellisempi tuplasuklaakakku

Terveellisempi tuplasuklaakakku, joka valmistuu ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä ja valkoista sokeria

 

Kakku tulee olla täysin jäähtynyt, muttei jääkaappikylmä ennen kuorrutteen levittämistä, sillä muutoin kuorrute sulaa tai vastaavasti jähmettyy kakun päälle. Tosin valuva suklaakuorrute on kyllä herkullinen tapa tarjoilla tämä kakku – jos pikku sotku ei satu haittaamaan. Kakun voi myös koristella monella tapaa. Päädyin tällä kertaa rosoiseen, huolimattomaan ja viimeistelemättömään pintaan, jonka elävyys suorastaan huokuttelee haukkaamaan. Jos tarjoilet tätä juhlapöydässä voit koristella kakun vaikkapa marjoilla tai syötävillä kukilla.

 

Terveellisempi tuplasuklaakakku, joka valmistuu ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä ja valkoista sokeria

terveellisempi tuplasuklaakku

terveellisempi tuplasuklaakakku

 

Kakun voi myös pakastaa, mutta suosittelen kuorruttamaan sen vasta sulatuksen jälkeen. Kuorrute on superhelppo valmistaa ja valmistuu hetkessä. Käytän sekä kakussa että kuorrutteessa hiukan kofeiinitonta pikakahvia tuomaan ihanaa makua. Pieni aavistus kahvin makua tekee tästä kakusta mielestäni hurmaavan. Jos et pidä kahvin mausta, älä huoli, se ei juurikaan maistu, mutta tuo lisää syvyyttä kakkuun. Voit toki jättää sen myös kokonaan pois jos haluat.

 

Terveellisempi tuplasuklaakakku, joka valmistuu ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä ja valkoista sokeria

 

Terveellisempi tuplasuklaakakku on monestakin syystä gluteeniton. Jauhoseos voi olla monen jauhon yhdistelmää, mutta itse vältän valmiita gluteenittomia jauhoseoksia. Ai miksikö? No siksi, että valmiit seokset sisältävät usein kaikenlaisia sidos-, maku- tai makeutusaineita, joita en halua käyttää. Lisäksi valintani on käyttää luontaisesti gluteenittomia jauhoja, prosesoitujen sijaan…

 

Terveellisempi tuplasuklaakakku, joka valmistuu ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä ja valkoista sokeria

 

Oletko sinä suklaanystävä? Mikä on sinun suosikki makupari suklaan kaveriksi? Itselläni suklaa toimii parhaiten marjojen tai raikkaan appelsiini kera tai sitten sellaisenaan – tuplasti tai triplasti suklaata niin kuin tänään!

Herkullista viikkoa!

pus, Karita

Terveellisempi tuplasuklaakakku, joka valmistuu ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä ja valkoista sokeria

 

Terveellisempi tuplasuklaakakku

(gluteeniton, maidoton, pähkinätön ja ilman valkoista sokeria)

2 banaania, kypsiä
1–2 dl luomukookoskermaa, täysirasvaista
1-2 dl vaahterasiirappia  (makusi mukaan)
5  pehmeää taatelia
(kivet poistettuina)
3 rkl kookosöljyä, sulana

1 tl kofeiinitonta pikakahvia (clipper)
1 luomukananmuna
2,5 –3 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin 1 dl kaurajauhoja, 1/2 dl riisijauhoja, 1 dl kookoskuitujauhoja)
1,5 dl raakakaakaojauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa

 

Esilämmitä uuni 180 asteeseeen.
Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kookosöljyllä.
Sekoita blenderissä banaani, kookoskerma, vaahterasiirappi, pikakahvijauhe ja kookosöljy. Sekoita täysin tasaiseksi.
Kaada sekoituskulhoon ja lisää muna. Sekoita. Lisää sitten jauhoseos, kaakaojauhe ja ruokasooda.
Kypsennä noin 35 min tai kunnes hammastikku jää kakusta nostettaessa puhtaaksi.

Anna kakun jäähtyä täysin enne kuin leikkaat, täytät ja kuorrutat kakun.

 

Täyte

1/2 dl pehmeää kooksöljyä
1/2 dl luomukookoskermaa (tölkin paksu osa)
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl vaahterasiirappia

 

Sekoita huolellisesti keskenään (esim vatkaimella tai sauvasekoittimella), tarkista maku ja levitä halkaistun kakun sisäpinnoille. Laita kerrokset takaisin päällekäin ja tee kuorrute.

 

Kuorrute

1 dl kookosöljyä
2 rkl kookospalmusokeria
1 tl kofeiinitonta pikakahvijauhetta (clipper)

2 dl raakakaakaojauhetta
ripaus Suolaa

 

Sulata kookosöljy pehmeäksi ja sekoita joukkoon kookospalmusokeri, pikakahvijauhe ja suola. Itse käytin miniblenderiä, Blendtecin twister jar-kannua, mutta sauvasekoitin, vatkain tai käsinpelillä onnistuu myös.
Lisää siten kaakaojauhe ja sekoita huolellisesti.
P.S. Varo sekoittamasta liikaa, jotta kuorrutteesta ei tule liian valuvaa… Jos tulee, laita heteksi jääkaappiin ja sekoita uudelleen. : )

Kuorruta täysin jäähtynyt kakku haluamallasi tyylillä ja nauti.

 

kuvat: Karita Tykkä
koru: Argentine Bijoux / Kaarna living

Lisää herkullista kokkailtavaa löydät esimerkiksi alla olevista resepteistä:

 

Sitruunainen vadelmaraakakakku

Minttusuklaat

SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT KARITA TYKKA

Nopea suklaafudge

nopea-yksinkertainen-ja-helpporaakasuklaafudge

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (32)
  1. Näyttääpä ihanalta, mutta harmikseni aina on taatelia. Ja mä en niitä voi käyttää 🙁

    1. Ei hätää Mia!

      Voit jättää ne pois ja lisätä vaikka vaahterisiirappia tai hunajaa. : )

      Iloa!
      Karita

      1. Voi kiitos neuvosta 🙂
        Ehdottomasti kokeiluun siis 🙂

  2. Hei Karita! jostain syystä en saa ite koskaan tämmösistä kakuista kuohkeita vaan aina tiivistyy uunissa semmoseksi lätyksi, mikähän voisi olla syy?

    1. Jaa-a, käytätkö leivinjauhetta, joka nostattaa kakkua?
      Itse prosessoin myös taikinat useimmiten blenderissä tai monitoimikoneessa, sekin voi vaikuttaa massan rakenteeseen.

      Harjoittelu tuottaa onnistumisia… Keep on trying. : )

      <3 K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *