SYNTYMÄPÄIVÄKAKKU

Syntymäpäiväkakku kuuluun tähän päivään – sillä vietän tänään 41-vuotis syntymäpäivääni. Juhlan kunniaksi otan enemmän lepoa, nautin, nauran ja jaan yhden lempiraakakkuresepteistäni. Se on raikas ja marjainen raakakakku, joka on helppo tehdä, valmistuu ilman valkoista sokeria, gluteenia, on vegaaninen ja ennen kaikkea superherkullinen!

 

Syntymäpäiväkakku

 

Tässäkään kakussa ei käytetä valkoista sokeria, vaan makeus tulee tällä kertaa hunajasta. Voit käyttää hyvin myös vaikkapa raikasta koivusokeria.  Jauhoin sitä myös kakun päälle koristeeksi tomusokerin tapaan. Jokin muukin makeuttaja käy, mutta kakun väri saattaa sen myötä muuttua.  Marjoina voit käyttää myös vaikkapa vadelmia. Omasta mielestäni herukoiden kirpeä raikkaus sopii kuitenkin tähän kakkuun loistavasti. Voit valmistaa kakun hyvissä ajoin etukäteen ja nauttia kun sinulle sopii tai kun herkkuhammasta kolottaa.

 

Syntymäpäiväkakku

 

Paljon on vuosiini mahtunut ja paljon on vielä toivottavasti edessä. Jokaisesta hetkestä olen kiitollinen – myös niistä vaikeimista, jotka ovat opettaneet minulle niin paljon. Ikääntyminen ei tunnu minusta mitenkään ikävältä, päinvastoin – olen erittäin mielelläni juuri tämän ikäinen. Toisaalta voi olla, että olen toista mieltä kymmenen vuoden kuluttua, mutta epäilen. Jokainen ikä ja elämänvaihe ovat arvokkaita ja tarpeellisia. Pyrin siis ottamaan vuoden kerrallaan ja nauttimaan siitä mitä minulla elämässäni on; rakkaudesta, perheestä, ystävistä, lukijoista, aviomiehestä, seuraajista, terveydestä, upeista vanhemmista, rakkasta pojastani,  ja paljon paljon muusta. Olen onnekas ja kiitollinen!

Mistä sinä voisit olla kiitollinen juuri nyt? Mieti hetki – lupaan, että se saa sinut hyvälle tuulelle. : )

Mahtavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua ihanat!

Iloa ja aurinkoa jokaiselle!
Karita

 

Syntymäpäiväkakku

 

 

Syntymäpäiväkakku

(12–16 palaa)

Pohja
3–4 medjool-taatelia, kivet poistettuina
1 dl macadamiapähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
1/4 tl luomu vaniljajauhetta
+ 1/2 –1 rkl vettä

Täyte
4 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia, huuhtele ja valuta)
1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
2 dl täysrasvaista kookosmaitoa (käytän jääkaapissa olleen tölkin kovan, rasvaisen osan)
1 luomusitruunan mehu ja kuori
1/2–1 dl hunajaa tai muuta mieleistäsi makeuttajaa, esim ksylitolia
Ripaus suolaa
1 rkl psylliumkuitujauhetta
+ jäisiä kotimaisia marjoja (itse käytin herukkasekoitusta)
+ tuoreita marjoja koristeluun

Prosessoi monitoimikoneessa pohjan raaka-aineet, kunnes massa alkaa tarttua yhteen. Lisää vettä vain sen verran että massa on muovailtavaa, mutta ei liian kosteaa. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (halk. 15 cm, http://superlemon.fi/lekue-duo-springform-mould-15-cm-irtopohjavuoka.html ).

Tee täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet, psylliumia lukuunottamatta, tehokkaassa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa kunnes massa on täysin sileää. Tarkista maku ja muokkaa tarvitaessa. Lisää sitten psyllium ja sekoita vielä kerran. Ripottele marjoja vuokaan pohjan päälle ja kaada päälle osa täytteestä. Lisää loput marjat ja kaada loppu täyte vuokaan.
Siirrä kakku pakastimeen ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia.
Ota kakku sulamaan noin kaksi tuntia ennen tarjoilua.
Koristele ja nauti.

 

Lisää herkullista purtavaa löydät esimerkiksi alla olevista postauksista:

Sitruunainen vadelmaraakakakku

Viljattomat ja pähkinättömät browniet

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

Nopea suklaafudge

nopea-yksinkertainen-ja-helpporaakasuklaafudge

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (5)
  1. Halausten kera hyvää syntymäpäivää kaunotar:)

  2. LauraKatarooma
    22.9.2017, 21:20

    Onnea!

    1. karitatykka
      24.9.2017, 10:16

      Kaunis kiitos!

      <3 Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *