PARAS GLUTEENITON VEGEPASTA
Olen kiertänyt kaukaa pastankaltaiset keksinnöt, kunnes päätin sobanuudeliinnostukseni siivittämänä myös kokeilla kikhernepastaa. Onneksi kokeilin – lopputulos oli Super! Paras gluteeniton vegepasta sai suupielet nousemaan ylöspäin ja massun tyytyväiseksi. Myös mieheni, joka rakastaa perinteisiä pastoja, nautti pasta-annoksesta hyvällä ruokahalulla!
Paras gluteeniton vegepasta on lisäksi kermaisuudestaan huolimatta maidoton! Se ei myöskään sisällä gluteenia, sokeria, lisä- tai täyteaineita tai mitään muutakaan kummajaista. Juustoinen ja kermainen kastike sopii toki muuhunkin, mutta etenkin tähän pastaan se oli kuin nenä päähän, sillä itse kikhernepasta ei maistu kovinkaan kummoiselta…
Juustomaista makua paras gluteeniton vegepasta saa ravintohiivasta, jota rakastan. Ravintohiivojen mauissa on eroja, suosittelenkin kokeilemaan tätä. Olen käyttänyt myös luomulaatuista ravintohiivaa, mutta sen maku on paljon voimakkaampi kuin tämän toisen. Molempia voi testata, mutta tähän ruokaan oma ehdoton ykkösvalintani on tuo “tavallinen” versio. Sieninä voit käyttää myös esimerkiksi siitakesieniä tai erilaisia kauden sieniä, esimerkiksi herkkutatit olisivat hiukean hyviä tässäkin annoksessa.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä ihanaa glutenitonta vegepastaa. Kerro mitä pidit!
Iloa ja herkullista viikkoa!
PARAS GLUTEENITON VEGEPASTA
(yhdelle iso annos tai kahdelle hiukan pienempi)
Pastakastike
1 dl ( n 50 g ) macadamiapähkinöitä (Liota yön yli)
1 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
3 tl ravintohiivaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Sekoita blenderillä sileäksi.Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
P.S. Voit käyttää kastikkeeseen myös cashewpähkinöitä! Niistä tulee, jos mahdollista, vieläkin kermaisempi kastike. Itse pidän tällä hetkellä enemmän macadamioista…
140 g raakaa kikhernepastaa
100 g herkkusieniä tai shiitakesieniä + gheetä tai muuta rasvaa ja tamaria tai soijaa maun mukaan
70 g pinaattia
tuoretta timjamia maun mukaan
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
Ruskista viipaloidut sienet pienessä rasvamäärässä pannulla.
Kysennä kikhernepasta ohjeen mukaan, noin 4 min suolatussa vedessä ja valuta vesi pois.
Sekoita sienet ja pasta keskenään, lisää kastike ja pinaatti ja sekoita.
Ruohaise päälle vielä hiukan pippuria.
Nauti!
Jos pidit tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä herkuista.
Kiitos taas kerran ihanasta ohjeesta:)! Mitä pannuja ja paistin pannua muuten käytät? On ollut hankalaa löytää terveellistä ja ympäristö ystävällistä pannua, johon ei jää kaikki aina kiinni ja mietin olisiko sinulla vinkkiä tähänkin;). Kiitos mielettömän ihanasta blogista kaunotar!
Ihana Trina!
Kaunis kiitos viestistäsi. <3
Käytän valurautaisia pauunuja. Tällä hetkellä suosikki pannuni ovat Pyrexin ja Le Creaudetin pannut. Myös keraamiset padat ovat huikeita! Vihanneksia tehdessä laitan pohjalle usein tilkan vettä, se estää tarkkumasta kiinni, eikä rasvaa tavita. Lopuksi, juuri ennen kuin ruoka on kypsää, kiehautan viimeiset vesitilkat pois ja laitan käyttämäni rasvan, esim gheen tai kookosöljyn. Rasva tuo makua ja auttaa myös rasvaliukoisia vitamiineja liukenemaan.
: ) Toivottavasti tästä oli apua.
Kiitos, että luet blogiani. Teille lukijoille tätä blogiani teen, paljon aikaani annan ja kaikkea osaamistani jaan. Siksi myös tällainen palute on aina ihanaa, se saa jatkamaan ja jakamaan entistä enemmän…
XO Karita
Oh, mahtavaa! Tää menee heti kokeiluun. Just nimittäin söin tapojeni vastaisesti lounaaksi pienen määrän pastaa ja onneton otin vielä lapsen karkkipussista muutaman namin päälle. Ei todellakaan kovin hyvä olo, puuh.
<3 Hannele
Hei Hannele
Näitä sattuu, älä huoli. Ihanaa, että huomasit millainen olo tuli ja teet ensikerralla toisen valinnan. : )
Kokeile tätä – on ihana!
Iloa!
Karita