JAUHOTTOMAT JA PÄHKINÄTTÖMÄT BROWNIET

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

 

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet syntyivät kun herkkuhimo iski yllättäen eräänä viikonloppuna. Jotakin helppoa, nopeaa, mutta kuitenkin toooodella täyteläistä piti saada. Siispä tuttuja aineksia koneeseen ja reilun neljänkymmenen minuutin kuluttua olivat herkkubrowniet valmiit. Kuvissa olevat browniet viimeisteltiin suklaahunnulla, mutta ne maistuvat huippuhyviltä myös esimerkiksi kookoskermavaahdolla kuorrutettuina (tai sellaisenaan hiukan makeaan ja maustettuun mantelimaitoon kastettuina – yum!).

 

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

 

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet sopivat moneen tarjoilupöytään, useimmiten allergisoivien raaka-aineiden poissaolosta johtuen. Ei viljoja, pähkinöitä, maitotuotteita, lisäaineita tai valkoista sokeria. Jos haluat kakusta vegaanisen voit korvata luomumunat chia-munilla, jotka saat sekoittamalla 2 rkl chiansiemeniä kuuteen ruokalusikalliseen vettä / muna. Anna turvota geeliksi ja sekoita sileäksi vaikka sauvasekoittimella. Eli tähän reseptiin tarvitset 8 rkl chiansiemeniä ja 24 rkl vettä.

 

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

 

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet ovat todella täyteläisiä – pala riittää pitkälle. : ) Etenkin suklaakuorrutus tekee kombosta ihanan runsaan. Toisaalta, raaka-aineet ovat hyviksiä, joten näillä voi hyvin herkutella aika ajoin. Mielestäni herkutelu kuuluu elämään ja tekee meidät tyytyväisemmiksi ja onnellisemiksikin. Marie Antoinetten sanoin ”let them eat cake” ja kaikki ovat tyytyväisiä… Joten jos päätät nauttia, älä säti itseäsi herkutelusta, vaan nauti jokaisesta suupalasta ja maistele kaikki sen ihanat maut. Niin se ei jää myöskään vyötäröllesi stressihormoonin nappaamana niin helposti. Kun ruoassa ei ole lisä-, väri-, maku- ja täyteaineita tai allergeeneja, ei se aiheuta tulehtusreaktiota ja kehosi tunnistaa paremmin, mitä sille tarjoillaan eikä puske sitä rasvavarastoihin säilöttäväksi. Sillä sinne kaikki turha ja tuntematon laitetaan… Nauti siis hyvälä omallatunnolla ja voi hyvin.

 

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

 

Toivottavasti kokeilet reseptiäni ja tykkäät yhtä paljon kuin minäkin. Muista myös, että raaka-aineiden laatu vaikuttaa makuun merkittävästi, joten niissä ei kannata tinkiä. : )

Iloa ja herkullisen suklaisia hetkiä!

Karita

 

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

 

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

 

neljä luomukananmunaa
150 g sulatettua raakakaaomassaa TAI raakasuklaata (huom, jos käytät valmista raakasuklaata, säädä makeutuksen määrää)
1 dl kookosölyä, voita tai gheetä + vuoan voiteluun (itse käytin luomuvoita ja kookosöljyä)
1/2 dl kookospalmusokeria TAI taateleita maun mukaan
1 dl vaahterasiirappia
1 tl pikakahvijauhetta
2–3 rkl vettä
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa (jos käytät suolattua voita, jätä suola pois)

 

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Sulata raakasuklaa vesihauteessa ja sekoita kaikki raaka-aineet, ruokasoodaa lukuun ottamatta monitoimikoneessa tai blenderissä sekaisin. Lisää ruokasooda ja tarvittaessa vielä tilkka vettä ja kunnes massa on täysin sileää ja tasaista.
Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.

Kaada taikina voideltuun (25 x 17 cm) vuokaan ja paista noin 25 minuuttia, kunnes puutikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.

Anna jäähtyä ja tee kuorrute.

 

Suklaakuorrute

 

1 dl kookosöljyä, pehmeänä
1,5 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl mieleistäsi makeuttajaa, esim. kookosnektaria, vaahterasiirappia, hunajaa tai yacon-siirappia
1–2 tl luomupikakahvia

ripaus suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin blenderissä, sauvasekoittimella tai kulhossa käsivispilällä täysin sileäksi. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan. Kaada kuorrute jäähtyneen brownievuoan päälle ja anna jäähtyä.
Nauti!

P.S. Voit kuorruttaa browniet myös kookoskermavaahdolla.

kuvat: Karita

 

Lisää herkullista purtavaa löydät alta:

 

Vegaaninen kattaus

herkullinen-ja-gluteeniton-vappubrunssi-ala-karita

Nopea suklaafudge

nopea-yksinkertainen-ja-helpporaakasuklaafudge

Täydellinen suklaasmoothie

taydellinen–suklaasmoothie

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

 

Kommentit (6)
  1. Tämä oli ihan huippuresepti! Kiitos tuhannesti. Kokeilen pakastaa tätä, onnistuukohan?

    Stina

    1. karitatykka
      22.8.2017, 11:25

      Moikka!
      Kiva,että tykkäsit!
      Voit pakastaa, mutta kuorrute saattaa hiukan kärsiä ulkonäöllisesti. Makua se ei muuta. : )

      Iloa!
      Karita

  2. Moikka Karita!

    Nää sun ruokakuvat on aina ihan täydellisiä! 🙂 Siks haluisinkin kysyä, että miten saat näin hyviä kuvia? Muokkaatko kuvia paljon ja jos niin millä ohjelmalla? 🙂

    1. karitatykka
      23.8.2017, 12:58

      Kaunis kiitos Elina.

      En juurikaan muokkaa kuvia. Minulla ei ole minkäänlaista kuvankäsittelyohjelmaa, mutta hiukan saataan säätää lisää valoa tai väriä. Kuvaan Olympus OM-D :llä tällä hetkellä ja käytän erilaisia linssejä.
      Kuvaan aina luonnonvalossa ja se onkin tärkein tekijä kuvissani.

      Olisi ihana perehtyä, opetella ja työstää kuvia ja kuvaamista enemmän, mutta aika ei nyt riitä kaikkeen. On niin paljon asioita joita on ihana tehdä. : )

      Iloa viikkoon!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *