Mansikka-raakasuklaa

mansikka-raakasuklaa

 

Kotimaiset mansikat ovat herkullisia. Makeita, punaisia ja mahtavia C-vitamiinipommeja. Koska mansikkakausi on lyhyt, nautin niistä kauden aikana eri muodoissa niin usein kuin mahdollista. Mansikat ovat maistuva lisä esimerkiksi salaateissa tai nautittavaksi juustojen sekä yrttien kera, jälkiruoista ja smoothieista puhumattakaan. Viime viikolla täällä blogissa lupasin jakaa oman makean mansikkareseptisuosikkini, joten tässä se nyt tulee – mansikka-raakasuklaa.

 

mansikka-raakasuklaa

 

Raakasuklaan intohimoisena ystävänä, haluan yhdistää myös nuo kaksi ihanuutta. Helppo, nopea ja niin mainio herkku. Terveellinen ja täyteläinen yhdistelmä, joka sopii kesän luksukkaaseen brunssiin, jälkiruoaksi tai mihin tahansa hemmotteleviin herkutteluhetkiin. Mansikat ovat melko vahvoja ja jos saat niistä oireita, voit halutessasi kokeilla luomumansikoita. Ne voivat sopia myös niille, jotka yleensä saavat mietoja oireita mansikoista.

 

mansikka-raakasuklaa

 

Jos olet allerginen tai muuten vain haluat, voit vaihtaa mansikat kokonaan muihin suosikki marjoihisi. Vadelma- ja mustikkakausi ovat alussa. Molemmat kotimaiset herkulliset marjat ovat loistava valinta raakasuklaan pariksi. Herkullinen kombo syntyy myös sekoittamalla erilaisia raikkaita marjoja. Suklaan määrää voit muokata makusi mukaan kuorruttamalla koko komeuden runsaasti tai tehdä hennomman kuorrutuksen. Jos suklaata jää yli, voit kuorruttaa sillä vaikka kuivahedelmiä tai tehdä konvehteja. Mansikkasuklaan päälle tai joukkoon voi halutessaan ripotella myös vaikkapa kookoshiutaleita tai mausteita. Itse nautin tästä eniten selkeänä, ilman ylimääräisiä lisiä.

Kokeile ja kerro mitä pidit. Minut ja mieheni tämä rakkausruoka ainakin hurmasi täysin. : )
<3 Karita

Mansikka-raakasuklaa
(kaksi-kolme levyä)

Raaka-aineet:

190 g raakakaakaomassaa
130 g raakakaakaovoita
1 tl jauhettua vaniljaa
100 g jauhettua kookossokeria tai esimerkiksi mietoa hunajaa makusi mukaan
ripaus laadukasta hienoa suolaa
tuoreita luomumansikoita

Sulata raakakaakaovoi ja –massa hellävaroin vesihauteessa. Älä ylitä 42 asteen lämpötilaa, jotta arvokkaat ravinteet säilyvät.
Lisää mausteet ja makeutus. Sekoita huolellisesti kaikki raaka-aineet keskenään.

Voit temperoida suklaan halutessasi. Silloin lasket ensin suklaamassan lämpötilan 27 asteeseen jatkuvasti sekoittaen. Massa on tärkeää pitää liikkeellä koko temperoinnin ajan. Sen jälkeen lämmität suklaan noin 31-32 asteeseen. Sen voit tehdä kotikeittiössäsi esimerkiksi käyttämällä isoa metallista kulhoa, jossa suklaalla on reilusti liikkumapintaa. Temperoinnilla saat aikaan napsahtavan ja kiiltävän suklaan, mutta jos se tuntuu hankalalta, voit jättää tämän vaiheen pois.

Kun suklaa on valmis, asettele mansikat ilman kantoja vaikkapa pakasterasian pohjalle. Kaada sitten suklaa tasaisesti mansikoiden päälle ja kopsauta rasiaa napakasti pöytään, jotta suklaata valuu myös rasian pohjalle.

Voit jättää mansikoista osan näkyviin tai peittää ne kokonaan suklaalla.
Laita hetkeksi pakkaseen tai hiukan pidemmäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään.
Säilytä jääkaapissa ja nauti vuorokauden kuluessa, jotta mansikat eivät pilaannu.

 

mansikka-raaksuklaa

Kommentit (4)
  1. Marketta Taimi
    13.7.2016, 11:00

    Aivan mahtava suklaa tulee… olen jo useampana vuonna tehnyt mansikkaraakasuklaata <3

    1. karitatykka
      13.7.2016, 11:08

      Moi Marketta.

      Niin tulee – ihanaa!

      Iloa viikkoon!
      – Karita

  2. Kuulostaa ihanalta! Multa löytyisi kaikki raakasuklaatarpeet mutta kaakao ihan jauheena, onnistuu varmaan jos tekee siitä ihan normaalilla raakasuklaareseptillä? Tuo kaakaomassa on mulle ihan uusi tuttavuus.

    1. karitatykka
      15.7.2016, 09:10

      Moi Myy.

      Onnistuu varmasti. Kannattaa kokeilla. : )
      Kaakaomassa on kaakaopapua joka on jauhettu massakaksi. Itse napostelen sitä sellaisenaan päivittäin. Eilen viimeksi tein siitä suklaata maustamalla sen kookos- ja koivusokerilla.http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-paste-454-g.html

      Iloa ja aurinkoa perjantaihin!
      – K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *