MANSIKKA-CHIA-VANUKAS

MANSIKKA CHIA-VANUKAS

 

Kermainen, mutta raikas mansikka-chia-vanukas hellii niin vatsaa kuin makuhermojakin. Tämä helppo herkku taipuu moneksi ja sen joukkoon voi sekoittaa melkein mitä tahansa! Esimerkiksi kuivattuja tai tuoreita marjoja, banaania, kiiviä, päärynää, kookoshiutaleita tai vaikkapa mangososetta. Mutta koska on kesä ja mansikat parhaimmillaan, tulee tähän herkkuun mansikoita.

 

MANSIKKA CHIA-VANUKAS

MANSIKKA CHIA-VANUKAS

 

Mansikka-chia-vanukas syntyy kuin itsestään ja valmistuu alle puolessa tunnissa. Itse teen sen kuitenkin aina illalla ja nautin seuraavana päivänä. Silloin maut ovat syventyneet ja siitä tulee ihanan paksua. Pehmeä koostumus hellii vatsaa – makea ja raikas mansikka puolestaan piristää ihanasti. Voit tehdä vanukkaasta myös täysin sileän sekoittamalla sen lopuksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi. Sileä versio on ikäänkuin mansikkainen vispipuuro. Puurona tai vanukkaana – herkku on gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja pähkinätön. Se siis sopii tarjottavaksi monelle.

 

MANSIKKA CHIA-VANUKAS

MANSIKKA CHIA-VANUKAS

 

Mansikka-chia-vanukas on herkku, johon ei kyllästy, sillä sitä voi muokata rajattomasti vaihtamalla “maitoa”, lisukkeita tai lisäämällä siihen vaikka laadukasta laktoositonta proteiinijauhetta. Puuron voi myös tehdä löysäksi tai kiinteäksi, sileäksi tai rouheiseksi. Suklainen versio taas syntyy kun laitan mansikan sijaan raakakaakaojauhetta ja ripauksen vaniljaa. Myös makeuttajaa voi vaihdella tai jättää kokonaan pois. Jos nautit puuron jonkin makean kera, ei itse puuro kaipaa makeuttajaa välttämättä lainkaan.

Mitkä ovat sinun suosikkimakuja? Tykkäätkö viikunoista, banaaneista, marjoista vai sitruksista?
Kokeile kerran myös mansikka-chia-vanukasta – saatat ihastua!

Iloa ja herkullisia hetkiä,
Karita

MANSIKKA CHIA-VANUKAS

Mansikka-chia-vanukas


(kahdelle)

4 rkl chian-siemeniä
4 dl kookosmaitoa tai muuta kasvipohjaista maitoa
Hunajaa tai muuta makeuttajaa mielesi mukaan, jos kaipaat
Huom! kurkkaa myös YACON-siirappi – ihan huippu!
1/2–1 tl kardemummaa
Ripaus suolaa

mansikoita

Sekoita kaikki puuron raaka-aineet sekaisin lasipurkissa tasaiseksi. Anna geeliytyä jääkaapissa noin puoli tuntia tai yön yli.
Viipaloi tai tee mansikoista survosta. Lisää halutessasi mansikoiden joukkoon jauhettua vaniljaa ja lusikoi chia-vanukkaan sekaan.
Sekoita, tarkista maku ja tarjoile mieleisiesi lisukkeiden kera.

Nauti!

kuvat: Karita

Lisää herkullista purtavaa löydät alta:

Vegaaninen kattaus

herkullinen-ja-gluteeniton-vappubrunssi-ala-karita

Nopea suklaafudge

nopea-yksinkertainen-ja-helpporaakasuklaafudge

Täydellinen suklaasmoothie

taydellinen–suklaasmoothie

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (14)
  1. Chiavanukkaat on kyllä ihan parhaita! Niin helposti hyvää ja ravitsevaa aamu-, väli- tai iltapalaa. Plus tietysti, että mielikuvituksen rajoissa voi varioida vaikka kuinka!

    Monesti teen aamuksi lasipurkkiin puuroversion, johon laitan myös kauraleseitä. Tänä aamunakin oli kiva napata valmis aamiainen jääkaapista aikaisin reissuun lähtiessä. ☺

    1. karitatykka
      2.8.2017, 18:15

      Moikka Elina.

      Juuri näin. Aamuissa saattaa olla kiirus ja valmis aamiainen jääkapissa on ihana pelastus. Itse nautin näitä eniten välipalana tai illalla… : )

      Iloa!
      Karita

  2. Hei, kardemumma kuulostaa hyvältä. Sopii erinomaisesti myös mustikoiden kanssa. Laitatko vanukkaaseen jauhettua vai rouhittua kardemummaa?

    1. karitatykka
      2.8.2017, 18:16

      Moikka Jazz.

      Käytän rouhittua, mutta se kaiketi on maku asia. Itse tykkään ihanista sattumista. Mustikan kera saa aikaa mustikkamaidon makuisen vanukkaan – YUM!

      Herkullista viikkoa!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *