GRILLATUT BATAATTILEIVÄT
Grillatut bataattileivät ovat herkullista grilliruokaa! Tämä yhdistelmä syntyi alkukesästä nopeana pikaruokana, kun grillasin perheen miehille kanaa ja päätin valmistaa itselleni rakastamaani bataattia. Tykkään myös kovasti tahinista, joten päätin käyttää tahinia kastikkeessa – idea annoksesta oli valmis! Ja mikä annos siitä tulikaan – NAM! Grillatut bataattileivät pursuilevat ravinteita ja lehtivihreää sekä auttavat ihoa ja kehoa nauttimaan kesästä vieläkin enemmän. Ruoka maistuu esimerkiksi rasvaisen kalan tai keitettyjen kananmunien, joiden keltuainen on jätetty löysäksi, kaverina. Itse nautin näistä lounaaksi sellaisenaan, enkä kaivannut muuta.
Grillatut bataattileivät ovat hyväksi koko keholle. Bataatti on terveellinen – sisältäen runsaasti kuituja, karoteeneja, antioksidantteja ja muuta hyvää. Beetakaroteeni on A-vitamiinin esiaste. A-vitamiini taas auttaa soluja uudistumaan ja voi olla kauniin ihon salaisuus. Kauniin rusketuksenkin saa nopeammin nauttimalla beetakaroteenipitoisia ruokia. Raikas lehtikaalisalaatti sekä kermainen tahinikastike puolestaaan täydentävät kokonaisuuden ihanalla tekstuurilla ja täyteläisyydellä. Jos lehtikaali ei miellytä, voit aina tehdä täytteen vaikka pinaatista. Silloin ei hieronta osaa tarvitse tehdä. Hiukan toisenlainen, avokadoa sisältävä täyte löytyy täältä.
Grillatut bataattileivät ovat tämän hetken suosikeitani, kun haluan nopeasti valmistaa jotakin hyvää. Asiaa helpottaa se, että kotikeittiöstäni löytyy grilli myös sisältä. Toisaalta, kesällä grilli käy kuumana monissa kodeissa useita kertoja viikossa. Voit valmistaa bataatit vaikka unissa, mutta grillin maku tuo annokseen eri twistin. Grillatut bataattileivät mukautuvat moneksi kun päälliset ja lisuke vaihtuvat. Myös paistettu kananmuna, valuvalla keltuaisella ja bataattileipä on erittäin toimiva kombo ja sopii vaikka aamiaiseksi. Grillattujen bataattileipien päälle voi laittaa melkein mitä tahansa yrttejä, juustoja, tahnoja tai salaatteja.
Kokeile ja nauti!
Herkullista kesäviikkoa!
Karita
Grillatut bataattileivät
tahinikastike:
2 dl valkoisia papuja (pieniä)
1/2 limetin mehu
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
3/4-1 rkl tahinia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1/2 tl kuivattua valkosipulijauhetta
vettä haluamasi koostumuksen mukaan
1 iso bataatti (mieluiten luomu)
salaatti:
1 iso lehtikaalin tai useampi pienempi lehti
1/2 puntti persiljaa
1/2 tl suolaa
1/2 limetin mehu
kevätsipuli, ilman vartta
Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki sen raaka-aineet yhteen sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarkista maku ja laita sivuun maustumaan.
Pilko lehtikaali ohuiksi suikaleiksi (julienne) ja sekoita kulhossa limetinmehun ja suolan kera. Hiero käsillä tai vaikka huhmaren nuojalla kunnes lehtikaalin solukko rikkoutuu ja se pehmenee.
Hienonna persilja ja kevätsipuli, lisää lehtikaalin joukkoon ja sekoita.
Tarkista maku.
Grillaa bataattiviipaleet, kunnes saavat väriä ja ovat kypsiä.
Lusikoi salaatti bataattileipien päälle ja viimeistele reilusti kastikkeella.
Nauti!
kuvat: Karita
Saatat pitää myös näistä herkuista:
Kukkakaalipihvit basilikaöljyllä
Suklaiset viikunat
Maidoton mustikkajäätelö
Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka
Hei Karita! Tämä eri liity näihin bataattileipiin (joita niitäkin aion kokeilla vielä tänä kesänä), vaan muihin leivontaohjeisiisi ja yleensäkin raakaleivontaan. Sinullakin on muutamassa ohjeessa (muistaakseni ainakin raakaporkkanakakun ohjeessa) ehdotus murskata raaka-ainetta monitoimikoneessa. Minun monitoimikoneessani ei ole mahdollisuutta/terää, jolla voisi murskata mitään. Myös sauvasekoittimeni on huonohko, samoin blenderini. Uuden osto on siis edessä. Mutta millaisen koneen ostan, jos siis ajatellaan raakaleivontaa, jossa juuri tuota murskaamista on paljon? Olisiko sinulla antaa suositusta siihen, ostanko monitoimikoneen, blenderin vai sauvasekoittimen, kun kaikkien tehossa/toiminnallisuudessa on moitittavaa? Entäpä merkki? Millä pääsisi parhaiten alkuun, jos nyt kaikkia ei uusi tai hanki kerralla?
Moikka Mirka.
Kiitos viestistäsi.
Paras kone raakakakkujen tekoon on monitoimikone, mutta myös tehokas blenderi on isoksi avuksi. Blenderillä on hyvä tehdä täyte ja monitoimikoneessa pohja. Minulla on Blendtec, pari Vitamixia ja Wilfa. Näistä kaunein ja eniten käytössäni on 3 hv Blendtec http://www.blendtec.com/blenders/designer-625. Siinä minulla on myös twister jar, jolla voi tehdä esimerkiksi kookosvoita tai muita tahnoja. Monitoimikoneenna minulla on Philipsin avance, mutta käytän siitä oikeastaan vain monitoimikoneen osaa. Toki muutkin koneen osat toimivat mainiosti… http://www.philips.fi/c-p/HR7778_00/avance-collection-monitoimikone
Makuaisoita kaikki, mutta näillä itse puuhaan… : )
Aloita siitä, mikä itsellesi on juuri nyt mahdollista ja mikä toimii omiin tarpeisiisi. Laadusta ei kannata tinkiä, sillä uusia laitteita saa muuten ostaa koko ajan ja pitkässä juoksussa halpa tuleekin kalliimmaksi. Toivottavasti tästä oli hiukan apua.
Kiitos, että seuraat!
Iloa ja aurinkoa!
Karita
Kiitos vastauksesta! Tuo monitoimikone näytti hyvältä!
Ole hyvä. : )
Iloa!
Karita