KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

 

Kukkakaalipihvit basilikaöljyllä – yksi tämän hetken mieliruokani, joka on paitsi erittäin helppo ja terveellinen, myös muunneltavissa kätevästi erilaisilla lisukkeilla tai kastikkeilla. Tällä kertaa mukana on basilikaöljy, mutta myös esimerkiksi tahinikastike on ihana ja sitä kannattaa ehdottomasti myös kokeilla! Kukkakaalipihvit voit nauttia myös lisukkeen tapaan, nauttimalla sen vaikka kalan kanssa, mutta tällä kertaa koko annos on kasvisruokaa. Proteiininlähteeksi voit halutessasi lisätä annokseen vaikka kvinoaa, papuja tai linssejä. Ja jos et ole vegaani, niin myös paistettu kananmuna löysällä keltuaisella toimii loistavasti pihvin päällä.

 

KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

 

Kukkakaalipihvit basilikaöljyllä on raikas, mutta täyteläinen ruoka, jonka kelpuuttavat myös miehet. Pihvit voit tehdä uunissa tai pannulla. Itse tykkään tehdä ne valurautapannulla, jota käytän päivittäin, mutta uuni sopii myös mainiosti. Myös grilli toimii varmasti hyvin ja onkin taas aurinkosäällä käytössä enemmän. Silloin voit sipaista rasvaa kukkakaalipihvien päälle, jotta pihvi saa siitä myös makua ja väriä. Käytän paistamiseen useimmiten kookosöljyä tai gheetä, mutta voit käyttää mitä tahansa haluamaasi rasvaa. Laatu on tietysti aina tärkeää, sillä se määrittelee myös lopputuotteen maun. Kukkakaalin ostan melkein aina luomuna, sillä sitä ei kuorita ja näin ollen kaikki mahdolliset torjunta-aineet tulisivat ruoan mukana elimistööni.

 

KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

 

Jäljelle jäävistä kukkakaalinkukinnoista voit tehdä kukkakaalipyreen paahtamalla ne kevätsipulin ja valkosipulin kera uunissa, lisäämällä suolaa ja pipuria ja soseuttamalla sileäksi kookosmaitotilkan kanssa. Sen voit tarjoilla myös annoksen kera tai sitten vaikka uunijuuresten, kalan tai muiden ruokien kera. Tai sitten voit heittää ne vaikka kasvissosekeiton tai smoothien sekaan.

 

KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

 

Kokeile tätä kevyttä kesäruokaa ja nauti se vaikka ulkona terassilla. Viereen sopii loistavasti myös lasillinen kylmää valkoviiniä, jos sattuu siitä pitämään…

 

Kukkakaalipihvit basilikaöljyllä odottavat juuri sinua! Toivottavasti kokeilet ja tykkäät niistä yhtä paljon kuin minäkin.

Iloa ja aurinkoa päivääsi!

Karita

 

 

Kukkakaalipihvit basilikaöljyllä

 (yhdelle tai kahdelle)

Basilikaöljy:
2,5 dl basilikaa
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1/2 valkosipulinkynsi, ei välttämätön

yksi iso kukkakaali leikattuna 2,5 cm paksuisiksi kiekoiksi
oliiviöljyä, voita tai gheetä paistamiseen (käytän itse gheetä tai voita)
suolaa ja pippuria maun mukaan
raitajuuria mandoliinilla ohueksi siivutettuina, pinaattia ja/tai esimerkiksi kasvisliemessä kypsennettyä kvinoaa

 

Huuhtele basilika huolellisesti, lisää oliiviöljy, valkosipuli ja mausteet ja prosessoi sileäksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Voit halutessasi siivilöidä öljyn niin, ettei öljyyn jää lainkaan kuituja. Itse nautin tahnan siivilöimättä.

Voitele pannu valitsemallasi rasvalla ja kypsennä kukkakaalipihvit, kunnes ne saavat kauniisti väriä ja ovat kypsiä. Käännä ja ruskista myös toinen puoli. Voit laittaa myös kannen pannun päälle, jotta pihvit eivät kuivu liikaa ja kypsyvät tasaisesti. Varo kuitenkin ylikypsentämästä, jotta pihvi pysyy kauniisti kasassa.

Kukkakaalipihvien kypsyessä pese raitajuuret ja poista kanta ja häntä. Siivuta mandoliinilla hiuksen hienoja siivuja ja asettele lautasten pohjalle. Mukaan voit hyvin laittaa myös vaikkapa pinaatinlehtiä tai vaikka kypsennettyjä papuja, kvinoaa tai linssejä.

Aseta kukkakaalipihvi keskelle ja valuta basilikaöljyä päälle. Nauti kevyestä, maukkaasta ja raikkaasta annoksesta.

 

 

 

Kurkkaa myös nämä suolaiset herkkureseptit:

 

Suolainen superkulho

Bataatti-lehtikaalicurry

Bataatti-lehtikaalicurry


Terveellinen ja herkullinen pikaruoka – nuudelisalaatti

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *