HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

 

Miltä kuulostaisivat gluteenittomat, ilman valkoista sokeria tai maitoa valmistuvat herkulliset, täyteläiset ja herkulliset mokkasuklaamuffinit? Huippuihanilta – niin minustakin! Rakastan kahvin ja suklaan makua, joten mikäpä ihanampaa kuin nuo kaksi yhdessä. Nällä raameilla syntyi eräänä iltapäivänä kotikeittiössäni tämä resepti, joka tuo herkulliset ja astetta terveellisemmät muffinit luoksesi nopeammin kuin huomaatkaan. Mokkasuklaamuffinit on helppo ja nopea valmistaa, kunhan muutama raaka-aine löytyy valmiiksi kaapistasi.

 

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

 

Herkulliset mokkasuklaamuffinit ovat mukava tarjottava myös vaikka kesän juhliin. Taikinan  sekaan voit sujauttaa pilkottua raakasuklaata tuomaan lisää suklaista ihanuutta ja iloisia sattumia. Valmistin mokkasuklaamuffinit kofeiinittomasta kahvista, jolloin ne eivät ärsytä kofeiinille herkkiäkään herkuttelijoita. Kahvin kannattaa olla vahvaa, jotta kahvin ihana aromi tulee esiin. Voit myös lisätä kahvin määrää tarpeen mukaan. Taikinaa kannattaa myös maistella matkan varrella ja muokata tarpeen mukaan!

 

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

 

Herkulliset mokkasuklaamuffinit maistuvat vielä maukkaammalta kylmän kookoskermavaahdon tai mieleisesi jäätelön kera nautittuna. Muffinit voi myös kuorruttaa vaikka cashewpähkinäkuorrutteella, jota käytin aikoinaan porkkanakakun kuorruttamiseen. Muista kuitenkin jättää appelsiiniöljy pois, sillä kahvi ja appelsiini eivät välttämättä toimi hyvin yhteen… Toisaalta, en ole makukomboa kokeillutkaan, joten voisi näissä mokkasuklaamuffineissa toimiakkin. Myös pieni määrä suklaakuorrutetta  sopii upeasti mokkasuklaamuffineiden päällä. Makuvaihtoehoja on monia ja niin on erilaisia muffineitakin.

 

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

 

Kuuluvatko muffinit sinun suosikkiherkkuihisi? Jos, niin mikä kombo vie kielen mennessään? Toivottavasti kokeilet myös mokkasuklaamuffineita ja kerrot mitä pidit.
Näitä ihanuuksia on kiva nauttia aamukahvin kaverina tai vaikka piknikillä vehreän luonnon ympäröimänä. Itse nautin herkulliset mokkasuklaamuffinit aurinkoisena päivänä laiturinnokassa, hyvässä seurassa ja hymy huulilla.

Herkkullista, piirun verran terveellisempää nautiskeluhetkeä – juuri sinulle!
Lämmöllä,
Karita

 

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

 

Herkulliset mokkasuklaamuffinit

n. 15 kpl


125 g huoneenlämpöistä voita
2 dl kookossokeria tai muuta makeuttajaa
1–2 muna
1,5 dl perunajauhoja
1 dl riisijauhoa
2 dl kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 ½ dl kylmää kahvi, kofeiiniton tai kofeiinillinen
ripaus suolaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa, ei välttämätön
50 g raakasuklaata pieneksi pilkottuna, ei välttämätön

 

Vatkaa voi ja kookossokeri vaahdoksi. Lisää yksi muna kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen nesteen kanssa.
Kääntele halutessasi lopuksi joukkoon myös suklaapalat.
Jaa taikina leivosvuokiin ja paista 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.

Nauti!

P.S. Pahaimmilllaan muffinit ovat samana päivänä. Voit myös pakastaa herkut “paremman päivän” varalle. : )

puinen kuvausalusta: Timberwise

kauneus
Kommentit (10)
  1. Moikka! Kiitos reseptistä! En voi käyttää kookossokeria, hunajaa tai valkoista sokeria. Olisiko sinulla ideoita, millä tehdä makeutus? Vaahterasiirappi? Millähän määrällä kannattaisi lähteä liikkeelle…?

    1. karitatykka
      26.5.2017, 09:45

      Moi Maarit.

      kiitos viestistäsi. Vaahterasiirappi sopii mainiosti tai sitten vaikka koivusokeri. Kokeilemalla selviää, mutta laita vaikka ensin reilu puolet, eli 1 dl ja sekoita, maista sitten taikinaa ja lisää jos tuntuu tarpeelliselta. Jos päätät laittaa mukaan makeutettua raakasuklaata, voi 1 dl riittää hyvin.
      Kerro miten onnistuit!

      Iloa ja aurinkoa!
      Karita

  2. Hei!

    Olen itse maitoallergikko ja olisin mielelläni kokeillut reseptiä kotikeittiössäni. Voi on kuitenkin valitettavasti maitotuote, joten tällöin reseptiä ei voida lukea maidottomaksi. Pystyyköhän muista kasvirasvoista kuin kaupan kovetetusta kasvimargariinista tekemään tarvittavan kuohkean koostumuksen?

    Ihanan lämpöistä ja kukoistavaa kesää Sinulle <3

    1. karitatykka
      13.6.2017, 14:04

      Moikka Maria!

      Kiitos viestistäsi!
      Voit kokeille valmistaa reseptin käyttämällä gheetä ja/tai kookosöljyä. Ghee on kirkastettua voita, josta on hera poistettu. Voit kokeilla muokata määrää ja katsoa mitä tulee. Myös pähkinävoita voi laittaa mukaan jos käytät vain kookosöljyä. Voit vähentää öljyn määrää, jos laitat pähkinävoita. Kookosvoitakin voisi kokeilla.

      Voi olla, että rakenne ja koostumus kyllä kärsii, mutta aina voi kokeilla. Leivinjauhetta voi myös hiukan lisätä, jotta saat lisää kuohkeutta muffineihin.

      Kaunista ja aurinkoista kesää myös sinulle!
      Karita

      1. Tarja Ikonen
        27.7.2017, 20:33

        Hei!Täällä kaipaisin riisijauholle korviketta?Kaapista löytyy mantelijauhetta,käykö?
        Reseptisi on niin hyviä,kaikkia en toki ole tehnyt,ihaillut kuvia :)Hyvää kesän jatkoa!

        1. karitatykka
          28.7.2017, 10:29

          Moikka Tarja.

          Kiitos viestistäsi ja siitä että seuraat!
          Mantelijauho käy oikein hyvin!

          Iloa ja herkullista alkavaa viikonloppua!
          Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *