Pääsiäisen paras appelsiiniraakakakku

pääsiäisen paras appelsiiniraakakakku

 

Pääsiäinen merkitsee ihmisille eri asioita. Monille se on aika, jolloin juhlitaan kevään heräämistä, Jeesuksen ylösnousemista tai paaston päättymistä, toisille taas lomaa, herkuttelua ja aikaa yhdessä rakkaiden kanssa. Omaan pääsiäiseeni kuuluu herkuttelun lisäksi vapaa-aikaa, ihania kohtaamisia, perhe-elämää ja paljon kiitollisuutta. Herkut muodostuvat niin makeista kuin suolaisistakin ihanuuksista, mämmiä meillä ei todennäköisesti nautita… Jos mämmi ei ole myöskään sinun juttusi tai haluat muuten vain toisenlaista makeaa tarjottavaa, ei hätää – pääsiäisen paras appelsiiniraakakkaku löytyy täältä!

 

Paras appelsiiniraakakakku

 

Pääsiäisen paras appelsiiniraakakakku on ollut jaossa aiemminkin, mutta koska sen väri ja maku sopivat mainosti pääsiäiseen, on tästä hyvä muistuttaa juuri nyt. Raakasuklaa kuuluu toki myös pääsiäiseeni, niin kuin niin moniin muihinkin päiviini, mutta sen rinnalle on ihana olla myös jotakin muuta. Myös suolaisiin ruokiin on kiva panostaa kun on aikaa kokkailla ja nautiskella. Suklaamunat jäävät meidän perheessä vähemmälle – kuusivuotias poikani varmaankin jonkin nauttii, mutta muutoin meillä herkutellaan erilaisilla raakasuklailla. Tässä yksi resepti-idea, jonka voit halutessasi kurkata. Voit kurkata myös suklaavalmistusvideon joka löytyy täältä.

 

pääsiäisen paras appelsiiniraakakakku
Pääsiäisen paras raakakakku saattaa olla appelsiiniraakakakku, joka on helppo tehdä ja maistuu ihanan raikkaalta ja täyteläiseltä. Kakku on täynnä energiaa ja ravinteita, ilman valkoisia sokereita, maitoa tai gluteenia. Lisäksi se suorastaan pursuaa kevään raikkautta. Käytin kakun valmistukseen suosikki kakkuvuokaani, joka on 15 cm leveään ja noin 8 cm korkea. Kakusta riittää noin 9–12 nautiskelijalle. Voit koristella sen makusi mukaan, vaikka raakasuklaakastikkeella ja raastetulla appelsiininkuorella. Itse päädyin tällä kertaa paloiteltuihin pistaasipähkinöihin, raakakaakaopavun paloihin ja kookoshiutaleisiin.

 

pääsiäisen paras appelsiiniraakakakku

 

Löydät reseptistä myös toisen version, jossa appelsiinin korvaa mango. Sama ihana keltainen väri kakusta löytyy ja maku on oikein ihana. Kuorruteeksi voit myös valmistaa raakasuklaakuorutteen. Laitan senkin atuonne reseptin alle. Voit maistella kumpi kakuista kutsuu sinua enemmän ja millaisella kuorrutteella.

Maukasta ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille!
Karita

 

Paras appelsiiniraakakakku

 

Pääsiäisen paras appelsiiniraakakakku

 

Pohja:

1 dl kookoshiutaleita

1–2 isoa pehmeää taatelia (medjool) tai 3 pienempää pehmeää taatelia (poista kivet ja pilko pieneksi)

1–2 rkl raakakaakaojauhetta

ripaus muskottipähkinää (ei välttämätön)

1 tl vaahterasiirappia

½ rkl vettä

 

Täyte:

2,5 dl cashewpähkinöitä (liota 4 tuntia tai yön yli, huuhtele ja valuta)

½–1 dl vettä

1 appelsiinin raastettu kuori ja hedelmäliha TAI 2 dl mangokuutioita, jos haluat valmistaa mangokakakun

1 dl hunajaa tai muuta makeuttajaa makusi mukaan

½ tl jauhettua vaniljaa

¾–1 dl kookosöljyä (sulana)

Koristeluun:

Pilkottuja pistaasipähkinöitä, raakakaakaopavun paloja (nibsejä), kookoshiutaleita jne.

Valmista ensin pohja sekoittamalla kaikki raaka-aineet monitoimikoneessa sekaisin. Painele irtopohjaiseen vuokaan ja siirrä sivuun.

Tee sitten täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet täysin tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Mitä tehokkaampi kone, sen sileämpi lopputulos. Kaada vuokaan pohjan päälle ja siirrä pakastimeen, kunnes kakku on jähmettynyt. Itse jähmetän aina yön yli, irrotan sitten vuoasta ja annan sulaa rauhassa huoneenlämmössä ennen tarjoamista.

Nauti hyvässä seurassa ja hymy kasvoilla.

 

EXTRA:

Kuorrute:
1 dl kookosöljyä, sulana
1 dl  raakakaakaojauhetta
1/2 dl vaahterasiirappia tai hunajaa (tai oman makusi mukaan)
1/2 tl jauhettua vaniljaa
aavistus laadukasta suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi sekaisin ja tarkista maku.  Koristele kakku jäisenä tai ainakin hyvin kylmänä. Kylmä kakku auttaa kuorrutetta jähmettymään paikoilleen välittömästi. Laita halutessasi vielä takaisin viileään jähmettymään tai anna kakun sulaa ja nauti.

Kommentit (14)
  1. Kiitos! Huomenna leivotaan. Mangoversiokin kuulostaa mahtavalta. Nyt en osaakaan valita!

    1. karitatykka
      12.4.2017, 11:08

      Ole hyvä Maria.

      Ehkä teet molemmat ja nautit kummastakin osan… Näitähän voi hyvin pakastaa… : )

      Iloa!
      Karita

  2. Moi. Voi nam!! Kakkusi täyte näyttää tosi muhkealle. Tuleeko tuosta ohjeen määrästä todella noin korkea kakku? Testiin menee! 🙂

    1. karitatykka
      12.4.2017, 14:01

      Moikka.

      Kiitos! tuosta tulee noin 6 cm korkea kakku, riippuu hiukan aina raaka-aineista ja esim appelsiinin koosta… Niin kuin tekstissä lukeekin, kakkuvuokani on halkaisijaltaan 15 cm, sen vuoksi saan tehtyä kivan korkuisia kakkuja, niiden olematta jättiläismäisiä.: )

      Iloa ja ihanaa ioloa – kiitos, että seuraat!
      Karita

      1. Ahaa…. luinpa huonosti . Täytyykin ehkä tehdä tupla’taikina’ kun omat irtopohjavuoat on sen verran suuria

        1. karitatykka
          13.4.2017, 10:39

          : ) Muista tuplata tai tehdä puolitoistakertainen pohja.

          Iloa!
          Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *