Maanantain positiivinen ajatus 20.3.2017

maanantain-positiivinen-ajatus-20.3.2017

En pysty, en osaa, epäonnistun varmasti… Sisäinen puhelu ja epävarmuus saattavat kuiskia korviimme usein. Niin on käynyt myös tämän viikon maanantain positiivinen ajatus tekstin sanojalle, Oprahille lukuisia kertoja. Pelkäämme epäonnistumista – tunnetta, joka valtaa kehomme kun emme onnistu jossain, jota niin kovin halusimme. Tunne vaihtelee häpeästä rakkauden menettämisen pelkoon ja moneen muuhunkin. Se on aina henkilökohtaista ja me kaikki koemme epäonnistumisen omalla tavallamme.

Haluan rohkaista sinua – yritä. Saatat epäonnistua, tai niin kuin olen aiemminkin sanonut, oppia. Seuraavalla kerralla tiedät jo mikä ei toimi. Niin, se seuraava kerta, sekin on tärkeä. Voit siis kokeilla uudelleen, paremmin ja ehkä eri tavalla kuin aiemmin. Epäonnistuminen saattaa hetkellisesti turhauttaa ja ottaa päähän, mutta sekin menee ohitse. On hyvä tiedostaa, että melkein aina on uusi mahdollisuus jos vain haluamme tarttua siihen…

 

Do the one thing you think you cannot do. Fail at it.
Try again. Do better the second time.
The only people who never tumble are those who never mount the high wire.
This is your moment. Own it.
– Oprah Winfrey

 

Jos emme yritä, emme myöskään voi onnistua. Kun sysytään keneltä tahansa menestyjältä, mitä hän on tehnyt päästäkseen siihen, missä tällä hetkellä on, saamme aina vastauksen yrittämisestä, lukuisista kokeiluista ja sinnikkyydestä – rohkeudestakin. He kaikki ovat ottaneet hetkestä kiinni ja alkaneet toimimaan. Niin, tomintaa tarvitaan. Usko ei riitä, tarvitaan askeleita ja tekoja.

Kaikki kokeilut eivät todellakaan onnistu, muttet voi koskaan tietää mikä toimii tai tekee sinut onnelliseksi, ennen kuin otat ensimmäiset askeleesi ja kokeilet. Tämä pätee kaikkeen, oli sitten kyseessä painonhallinta, työelämän koukerot ja uravalinnat tai vaikka unelmaparisuhdteen saavuttaminen. Montaa sammakoa saattaa joutua pussaamaan, ennen kuin löytää prinssin. : )

Tässäkin asiassa positiivinen itsepuhelu auttaa. Kannusta itseäsi ja jos kaipaat toisten tukea, kannusta ensin muita – saat varmasti tukea takaisin. Kaikki mitä haluat itsellesi voit antaa myös toisille, sillä kaikki palaa tavalla tai toisella takaisin.

 

Olet rohkea – tämä on sinun hetkesi – onnistut varmasti!

 

Iloa ja rakkautta,
Karita

Kommentit (11)
  1. Kiitos tästä tekstistä ja muistutuksesta, että kannattaa rohkeasti yrittää saavuttaa sitä mitä haluaa. Että pitää toimia. Mä oon pitkään jo työstänyt tätä aihetta itsessäni ja alkanut vähitellen rohkaistua toimimaan. Tämä on tärkeä aihe ja koskettaa varmasti tosi monia, kun se voi liittyä, niin kuin sanoit, mihin tahansa asiaan. Aurinkoista ja iloista kevättä!

    1. karitatykka
      20.3.2017, 18:12

      Kiitos Pauliina.

      Uskon, että koskettaa kaikkia – jollain tasolla ja elämänalueella. KJoskus uskomukset ohjaavat meidä ja saatamme selitellä eri syin miksi emme toimi tai tee jotakin… Totuus saattaa kuitenkin olla että oikeasti pelkäämme epäonnistumista ja sitä kautta tunnemme myös rakkauden menettämisen pelkoa, häpeää, surua, inhoa, vihaa jne…
      Se, että oivaltaa omat ajatuksensa ja tuntemuksensa on jo askel eteenpäin. Kun niille haluaa tehdä jotakin, on toinen askel jo otettu… : )

      Iloa, valoa ja rohkeutta!
      Karita

  2. Ihannenaiseni:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *