Terveellinen ja herkullinen pikaruoka – nuudelisalaatti
Voiko ruoka olla nopeaa, herkullista ja helppoa? Kyllä! Terveellinen ja herkullinen pikaruoka – nuudelisalaatti. Sen voi ryhdittää monin eri tavoin, ajatuksella – mitä kaapista löytyy. Miehelleni grillasin lisäksi kanafileen ja itselleni tempehiä ja marinoituja siitakesieniä. Molemmat tyylit toimivat erinomaisesti! Myös esimerkiksi keitetty kananmuna, edamame-pavut tai marinoidut voipavut toimivat ihanasti. Ruoka on gluteeniton, vegaaninen ja herkullinen – taipuu moneksi ja valmistuu hetkessä. Pikaruoka voi olla myös maukasta, helppoa ja terveellistä.
Terveellinen ja herkullinen pikaruoka – nuudelisalaatti syntyi eräänä päivänä nälän kurniessa vatsassa ja suun vaatiessa täyteläisiä, mutta raikkaita makuja. Mieheni toivoi kesäkääryleitä, mutta kärsivällisyyteni ei riittänyt tuolla hetkellä suikalointiin, käärimisiin ja sekasotkuun, joka syntyy aina, kun valmistan niitä. Päädyin nopeampaan ratkaisuun, joka tarjoilee samoja makuja, mutta helpommin ja nopeammin – niin syntyi tämä resepti. Miehelleni grillaisin nuudelisalaatin kylkeen kanafileen, joka valmistui grillillä itsekseen ja itse salaatti oli valmis hetkessä. Kokonaisuuteen meni noin 15 minuuttia ja annos oli ihana. Tästä tuli myös mieheni tämänhetkinen suosikkiruoka! Sienet voi myös paistaa vaikka vain pannulla, mutta itse rakastan juuri marinoituja siitasieniä. Joukkoon voi isolla raastimella raastaa myös vaikka porkkanaa, jos kaipaa lisää värejä ja rapsakkaa terkstuuria.
Tätä nudelisalaattia on valmistettu eri versioilla meillä tämän jälkeen monesti. Siitä on helppo muokata erilainen vaihtelemalla kastikkeita ja raaka-aineita. Mikä on sinun pikaruokabravuurisi? Tähän ei lasketa smoothieita tai puolitettua avokadoa… Laita vinkkiä tulemaan tai vaikka resepti , niin saadaan hyvä kiertämään! : )
Jos päätät kokeilla (mitä syvästi suosittelen), niin kerro, mitä pidit!
Iloa ja hyvää oloa,
Karita
Terveellinen ja herkullinen pikaruoka – nuudelisalaatti
(kahdelle)
100 g lasinuudeleita (riisinuudeleita)
1–2 kypsää avokadoa
puntti korianteria
Kuivattuja chilihiutaleita tai tuoretta chiliä maun mukaan
1,5 rkl seesamiöljyä
kahden limetin mehu
1 rkl tamaria
2 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuina
1 tl vaahterasiirappia tai kookosnektaria
1/4 tl rouhittua mustapippuria, tai maun mukaan
ripaus merisuolaa
1/2–1 rkl kalakastiketta jos haluat (antaa makua, mutta sisältää sokeria)
Kypsennä nuudelit ohjeen mukaan (kiehauta vesi kattilassa, sammuta levy ja lisää nuudelit veteen. Anna kypsyä noin neljä minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta).
Tee kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet, avokadoa ja korianteria lukuunottamatta yhteen joko pikkutehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Sekoita kastike nuudelien joukkoon ja lisää sitten kuutioitu avokado ja pilkottu korianteri.
Syö terveellinen ja herkullinen pikaruoka – nuudelisalaattisellaisenaan sellaisenaan tai lisää mieleiset lisukkeet ja nauti!
Pitää kokeilla, rakastan nuudeliruokia. Mutta ongelmana on että nuudelit tahtovat aina klimppiintyä sillä sekunnilla kun ne ottaa pois kuumasta vedestä, ja lopputuloksena on yksi iso klöntti. Onko sinulla ratkaisua tähän?
Lisäksi kysyisin oletko sokerin kanssa ihan ehdoton, vai tuletko syöneeksi sitä jossain? Esim ravintolassa sokeria on taatusti jossain osassa annosta, pyydätkö ilman vai annatko mennä? Olen huomannut itse etten kestä valkoista suurissa määrin, mutta en ole vielä toistaiseksi välittänyt siitä osasta mikä tulee ns suolaisen ruuan osana, kuten graavilohessa tai vastaavassa.
Moi Anni.
Kiitos viestistä ja että seuraat.
Huuhtele heti kylmällä vedellä niin kypsentyminen pysähtyy. Voit laittaa myös tipan öljyä joukkoon ja sekoittaa.
Ravintoloissa en kysele sokerin perään, vaan nautin jonku toisen tekemästä ruoasta. Makeita ein tietenkään syö, mutta jos suolaisissa ruoissa sokeria on, on määrä melko pieni annosta kohden. Tietysti jätän kaikki hapanimeläsoosit yms väliin – aina.
Elämä on elämää – ei vain rajoituksia tai ehdottomuutta. Nautitaan, mutta valitaan paremmin. : )
Iloa,
Karita
Ihanaa!
Snapistä kuolasin tätä jo silloin kun teit tätä ja toivoin juurikin tätä ohjetta.
Onko sulla ehdotusta noiden sienien marinadiin, ne näyttää syötävän hyviltä!
Moikka.
Kiitos viestistäsi. Toki sienien marinointiohjeita löytyy. Tässä suuntaa-antava ajatus:
3 dl siitakesieniä viipaloituna, 1 rkl tamaria, 1,5 rkl oliiviöljyä ja 1,5 rkl limetin mehua – halutessasi voit laittaa mukaan myös viipaloitua valkosipulia ja/tai yrttejä. Anna marinoitua noin 10 min tai enemmän.
Täytyykin laittaa pari reseptivaihtoehtoa joku päivä tänne blogiin. : )
Iloa!
Karita