Kolmen raaka-aineen sokerittomat kaurakeksit

Kolmen-raaka-aineen-sokerittomat-kaurakeksit.05

 

Rakastan helppoa ja nopeaa leipomista. Herkkuja, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa ja ovat kaiken lisäksi myös useita kanssasisariaan terveellisempiä. Valkoista sokeria ei leivonnaisissani koskaan ole – ei myöskään tällä kertaa. Kolmen raaka-aineen sokerittomat kaurakeksit valmistuvat vaivattomasti! Reseptiin ei tule lainkaan lisättyä makeuttajaa, hedelmien oma makeus riittää. Ainekset löytyvät monen kaapista joka päivä ja, mikä parasta, niitä tarvitaan vain kolme. Kolmen raaka-aineen sokerittomat kaurakeksit huumaavat helppoudellansa ja maistuvat koko perheelle.

 

Kolmen-raaka-aineen-sokerittomat-kaurakeksit

 

Keksejä voi varioida helposti lisäämällä vaikka kuivattuja marjoja tai hedelmiä – myös raakasuklaakuorrutus toimii! Aineksia tarvitaan vain kolme: kaurahiutaleita, kookoshiutaleita ja banaania. Erityiskoneita ei tarvita, joten voit valmistaa näitä vaikka aamupalaksi herättämättä melulla muita. Valmistukseen tarvitaan nimittäin vain lautanen ja haarukka, eikä aikaakaan mene kuin muutama minuutti. Pikkuleipiä paistetaan 200-asteisessa uunissa noin viisitoista minuuttia ja voilà – valmista tuli. Pikkuleivät ovat kuitenkin parhaimmillaan jäähtyneinä, joten sen verran pitää malttaa odottaa.

 

Kolmen-raaka-aineen-sokerittomat-kaurakeksit.04

 

Kolen raaka-aineen sokerittomat kaurakeksit sopivat monille – ne ovat vegaanisia, gluteenittomia ja ilman valkoista sokeria valmistettu. Helppoja valmistaa vaikka lasten kanssa kun koneilla ei tarvitse pelata. Toki jos laiskuu yllättää niin kaikki voi heittää myös monitoimikoneeseen ja surauttaa taikina valmiiksi sekunneissa. Rakenne on silloin kyllä hiukan toinen. Itse valmistin viikonloppuna naturel-, raakasuklaa-, karpalo- ja vanilja-versioita ja ne kaikki maistuivat ihanilta. Ripsautin kaikkiin myös hiukan suolaa korostamaan makeutta, mutta se ei ole välttämätöntä. Raakakaakaomassa sellaisenaan on aika tujua – voitkin halutessasi lisätä siihen mieleistäsi makeutta. Oma suosikkini on kookossokerin ja koivusokerin yhdistelmä.

 

Meidän perheessä nämä pikkuleivät maistuvat kaikille. Toivottavasti myös sinä tykkäät niistä.

Aamupala voi siis hyvin olla puuron sijaan välillä myös pikkuleipiä. Ihanaa, eikö?

 

Herkullista viikkoa!
Karita

 

 

Kolmen-raaka-aineen-sokerittomat-kaurakeksit.03

 

Kolmen raaka-aineen sokerittomat pikkuleivät

(sokerittomat, vegaaniset, gluteenittomat, munattomat ja maidottomat)

 

3 kypsää banaania

2 dl kaurahiutaleita (gluteenitonta jos haluat)

1,5 dl kookoshiutaleita

+ jos haluat

½ tl vaniljaa

1/2 kardemummaa, jos tykkäät sen mausta yhtä paljon kuin minä

ripaus suolaa

1 dl kuivattuja marjoja tai pilkottua raakasuklaata

 

 

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää joukkoon kookos- sekä kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.

Lusikoi leivinpaperille ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes keksien pinta saa väriä. Anna jäähtyä hiukan ja nauti vaikkapa teen tai kylmän kotitekoisen mantelimaidon kanssa.

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (13)
  1. Hei!
    Innostuin pikkuleivistä, mutta voiko banaanin korvata jollain muulla? Perheessämme on banaaniallergikko.

    1. karitatykka
      16.2.2017, 17:16

      Moikka.

      Tässä reseptillä banaanilla on kaksi funktiota; siton massaa yhteen ja makeuttaa, siis melko oleellinen rooli. Voi korvata “chia-munilla” – sekoita 3 rkl chian siemeniä ja 6 rkl vettä, anna geeliytyä 15 min ja sekoita muiden raaka-aineiden kanssa. Lisää mieleistäsi makeuttajaa, esim kookospalmusokeria tai hunajaa maun mukaan.

      Iloa,
      Karita

      1. Hei! Nämä kuulostavat muuten hyviltä, mutta inhoan kookosta. Voiko kookoksen jättää pois tai millä sen voisi korvata?

        1. karitatykka
          16.2.2017, 17:53

          Moikka.

          Voit jättää pois ja lisätä vaikka pähkinärouhetta (esim pekaanipähkinöitä) tai vain lisätä kaurahiutaleiden määrää, jolloin suosittelisin lisäämään jotakin muuta ettei käy liian tylsäksi… : )

          Iloa,
          Karita

  2. Hieman viiveellä kiitokset yksinkertaisesta reseptistä. Tykkään erityisesti kookoksen mausta. Kehoni ei kestä valkoista sokeria, eikä oikein edes raakaruokoa ja seurauksena monesti infektiokierrettä. Tätä täytyy kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *