Maanantain positiivinen ajatus 30.1.2017

maanantain-positiivinen-ajatus-30.1.2017

 

Tämänpäiväinen maanantain positiivinen ajatus 30.1.2017 lainaus resonoi vahvasti minussa.
Hemmottelen perhettäni lempiruuilla, yllätyksillä ja materialla. Samalla ajatuksella pyrin palvelemaan, inspiroimaan ja auttamaan ihmisiä ympärilläni. Annan, ymmärrän, teen, jaan, otan vastaan ja kuuntelen. Teen sitä monestakin syystä – välillä itse siitä uupuen. On aika ottaa aikaa itselle ja ladattava energiaa – luonnon maadoittava vaikutus, meditaatio ja kosketus toimivat minulle.

 

I believe that the greatest gift you can give your family and the world is a healthy you.

–Joyce Meyer

 

 

Auttaminen ja toisille kivojen asioiden pyyteettömästi tekeminen ei todellakaan ole pahasta – päin vastoin, mutta oleellisempaa on kuitenkin ymmärtää, että eniten mieistä on kaikille iloa ja hyötyä ehjinä, terveinä ja onnellisena. Kaiken perusta on omassa terveydessämme. Kun pidämme huolta itsestämme ja terveydestämme – saavat kaikki muutkin siitä osansa. Mutta jos emme voi hyvin, ei meistä ole mitään annettavaa perheillemme tai maailmallekaan.

Eräs asiakkaani on hiljattain toipunut vakavasta ja pitkäaikaisesta burn outista ja hän sanoi nähneensä, miten sekaisin koko perheen toiminta meni kun äiti oli ”poissa pelistä” ja paletin piti toimia ilman häntä. Hänen kertomuksensa sai minut ymmärtämään entistä enemmän, miten merkityksellistä meidän jokaisen oman terveyden ylläpitäminen on, juuri tässä hetkessä. Etenkin me äidit usein jätämme itsemme paitsioon ja annamme ensin muille – itsekin teen niin, mutta mitäs jos pyrkisimme myös huomioimaan itsemme ja oman, niin psyykkisen kuin fyysisenkin, terveytemme ensin. 

Mitä sinä voisit tehdä tänään tukeakseni omaa terveyttäsi paremmmin?

Iloa ja hyvää oloa,
Karita

 

Kommentit (5)
  1. Tärkeä muistutus meille äideille! Lentokoneessakin turvaohjeissa kehotetaan laittamaan happinaamari ensin itselle ja sitten auttamaan muita, ei syyttä.

    Kiitos inspiroivasta blogista!

    1. karitatykka
      31.1.2017, 18:00

      Juuri näin. : )
      Kiitos että seuraat Nita!

      Iloa,
      Karita

  2. Tämä on niin totta! Paras lahja minkä omaisille voi antaa, on pitää huolta itsestään. Usein sen huomaa vasta siinä vaiheessa, kun joku ei ole jaksanut. Se putoaa kuin raskas kivi veteen, ja seuraukset saattaa pahimmassa tapauksessa levitä kuin renkaita vedessä. Tämä on todettu myös omassa elämässä. Yksi sairastuu vakavasti, läheinen ei jaksa paineen alla vaan romahtaa, kolmas sairastuu huolesta siitä läheisestä.

    1. karitatykka
      1.2.2017, 10:49

      Juuri näin, ripple effect… Toivottavasti kaikki on jo paremmin.
      Onneksi sama vaikutus voi olla myös myönteisillä asioilla. Positiiviset asiat tuovat lisää positiivisia asioita… Pidetään itsestämme huolta ensin ja sitten annetaan hyvän kiertää. : )

      Iloa ja hyvää oloa!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *