Paras apu tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

 

Muutama päivä sitten silmässäni tuntui jotenkin oudolta. Ajattelin, että on syytä kaiketi vähentää näyttöpäätteen tuijotusta ja tarkistuttaa näkö. Seuraavana päivänä silmään kuitenkin muodostui punainen pallukka, silmää vihloi ja se oli turvoksissa. Silmä oli tulehtunut! Paras apu tulehdukseen oli jälleen kerran haussa. Minulla ei ole koskaan ollut silmätulehdusta, joten suuntasin välittömästi lääkärin luokse varmistamaan asian. Hän määräsi antibioottiset lääkkeet – voiteen ja silmätipat. Aloin käyttämään tippoja, mutta jotenkin tuo antibiooteilla pelailu ei kiinnostanut. Päätin kokeilla luonnon keinoja – ainahan voisin palata antibiootin pariin, jos tarve vaatii. Otin avuksi luottolääkkeeni, joka toimii moneen – hunajan. Ei kuitenkaan mitä tahansa hunajaa, vaan vahvaa ja terapeuttista Manukahunajaa.

 

paras-apu-tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

 

Olen käyttänyt eri manukoita useita purkkeja elämäni aikana ja nytkin kaapista löytyy useampaa erilaista. Silmääni halusin jonkin todella vahvan manukan ja suuntasin Ruohonjuureen ostoksille. “Lääkekaapistani” löytyi jo homeopaattinen R1 tulehdustippa ja perus manuka, joten ostoslistalla oli siis paras apu tulehdukseen – vahva manuka-hunaja. Eteeni osui minulle uusi, KFactor 22 arvoinen manuka, jossa manukapensaasta peräisin oleva siitepölypitoisuus on huikea 90 %. Merkki oli Wedderspoon, jonka alhaisemmalla kertoimella olevaa hunajaa olen ostanut aiemminkin. Keskeistä tässä mittaustavassa on, että siinä mitataan manukapensaaseen jäljitettävän siitepölyn määrää. KFactor-järjestelmän metodi mahdollistaa tällaisen mittauksen molekyylitasolla. Samalla mitataan useita muita tekijöitä ja voidaan myös havaita mahdolliset hunajan manipulaatiot.

 

paras-apu-tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

 

Wedderspoonin Kfactor-asteikolla on kolme eri arvoa, joissa manukapensaan siitepölypitoisuudet menevät seuraavasti: Kfactor 12 (perusmanuka) vähintään 65 % siitepölystä on peräisin manukapensaasta, Kfactor 16 (vahva) manukasiitepölypitoisuus on vähintään 75 %  ja niin kuin aiemmin mainitsin Kfactor 22 (terapeuttisen vahva) vähintään 90 %. KFactor 22 on merkitty “limited edition” -merkinnällä, sillä sen tuottaminen on muita vahvuuksia haastavampaa. Koska silmä oli sen näköinen ja kuin olisi nyrkistä saanut, ostin purkillisen vahvinta ja toivoin parasta.

 

paras-apu-tulehdukseen

 

Sivelin manukaa vanupuikolla silmän alle sekä varovasti myös silmään. Jotenkin tuntui, että  tulehdus lähti rauhoittumaan välittömästi. Nautin myös reilusti kurkumaa, valkosipulia, kookosöljyä ja inkivääriä, jotta kehon sisäinen tulehdustila rauhoittuisi. Lisäksi tiputtelin silmiini myös kolloidihopeavettä ja otin tulehdustippoja. Samoilla lääkkeillä (ja toisilla luonnon lisillä) hoidin aiemmin kesällä saamani ruhjevamman terveeksi.  Nyt tuosta on jäljellä enää ikävä arpi, johon siihenkin aion löytää parannuskeinon. Sain tulehduksesta niskalenkin ja silmä on jo lähes kokonaan parantunut. Jälleen kerran manuka osoitti kyntensä.

 

paras-apu-tulehdukseen

 

Tämä luonnon ihmeaine on paras apu tulehdukseen, mutta toimii moneen muuhunkin. Muun muassa nostaa vastuskykyä suojellen erilaisilta bakteereilta ja ylläpitää elimistön luonnollista terveyttä. 200 kertaa tavallista hunajaa vahvempi manuka toimii myös antibioottien tapaan lievittäen tulehdustiloja ja hellii suoliston bakteerikantaa antibakteerisilla ominaisuuksillaan. Sen kerrotaan auttavan myös närästykseen ja refluksiin. Manukasta voi löytyä apu myös moniin iho-ongelmiin – niin ulkoisesti kuin sisäisestikin käytettynä. Mikä parasta – tämä manuka myös maistuu ihanalta!

 

Oletko kokeillut manukaa? Oletko yhtä ihastunut siihen kuin minäkin? Mihin olet saanut siitä avun?

Iloa ja hyvää oloa!
Karita

 

paras-apu-tulehdukseen

Kommentit (37)
  1. Kotimaista lähihunajaa löytyy aina kaapista, mutta manukaa en ole edes maistanut. Olen kyllä kuullut siitä, ei ole vain tullut tutustuttua tarkemmin tähän luonnon ihmetuotteeseen. Taidankin kirjata tämän ostoslistalleni, tykkäänhän aina muutenkin kokeilla kaikkea luonnollista

    1. karitatykka
      27.1.2017, 11:46

      🙂

      1. Tuula Kosonen
        10.9.2017, 10:50

        Hei Karita,
        olen kuullut/lukenut Manuka-hunajasta ja sen hoitavasta vaikutuksesta. Siitä sanotaan, että se on antibakteerinen, luin kuitenkin jostain, että se tehoaa virusperäisiin tulehduksiin ja bakteeritulehduksiahan on myös. Voisiko mielestäsi Manuka-hunajalla olla hoitavaa/tukevaa vaikutusta esim. toistuviin virtsatietulehduksiin? Karpalohan on tuote, jota suositellaan tähän ongelmaan!
        Kiitollinen lyhyestä kommentista!

        1. karitatykka
          11.9.2017, 13:02

          Moikka Tuula.

          Ainakaan manukasta ei ole haittaa! Sitä voisi ottaa kuuriluonteisesti päivittäin useampia kertoja päivässä. Muista valita laadukas ja vahva tuote.
          En ole aiheen expertti, mutta tässä muutama kotikonsti kokonaisvaltaiseen hoitoon.
          1.Juo runsaasti vettä,vähintään 10–12 lasillista päivässä.Älä juo happamia juomi kuten alkoholi kahvi ja hiilihapotettuja juomia, niillä saattaa olla negatiivinen vaikutus.
          2. Päivittäin makeuttamatonta karpalomehua tai karpalokapseleita (esim Biomed). Karpalot sisältävät yhdisteen, jonka on sanottu auttavam.
          3. Runsaasti pieninä annoksina lisättyä C-vitamiinia tai syö runsaasti kasviksia (3-5 annosta päivässä) se tehostaa vastustuskykyä. Ei sokeria, joka happamoittaa kehoa ja voi lisätä ikäviä oireita.
          4. Probiootteja. Esim Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgarius, Lactobacillus reuteri ja Bifidobacterium bifidus ovat hyviä bakteereja, joiden on osoitettu tehostavan “hyvää” bakteerimäärä joka nopeuttavan paranemista, varsinkin jos olet ottanut antibiootteja äskettäin.
          5. Kookosöljy voisi olla myös hyvä, sillä sekin on antibakteerinen ja hillitsee tulehduksia…

          Mutta kuten sanottu, tämä ei ole osaamiskärkeäni.

          Toivottavasti saat pian niskalenkin oireestasi. Muista, että melkein jokainen sairaus lähtee tulehduksesta, joten tulehdusta estävä tai hillitsevä elämäntyyli ja ruokavalio ovat hyödyksi.

          Iloa!
          karita

  2. Kiitos vinkistä, tyttärellä silmätulehdus. Aion kokeilla tätä ennenkuin riennän hakemaan antibioottit…
    Toivottavasti löydän tuotetta Porvoon luontaistuote valikoimasta.

    1. karitatykka
      27.1.2017, 13:25

      Kokeile ihmeessä. Voit myös huuhdella silmää kiehaututella, jäähdetetyllä suolavedellä.
      Jos ei lähde rauhoittumaan, kannattaa kääntyä silmätippojen puoleen. Onneksi silmiin laitettava pieni hetkellinen antibioottimäärä ei vaikuta juurikaan suolistoon…

      Pikaista paranemista.
      <3 Karita

      1. Suurin osa silmätulehduksista paranee itsekseen 🙂

        1. karitatykka
          5.2.2017, 18:01

          Kiitos, varmasti niin tekevät – onneksi. : )

          Iloa,
          Karita

    2. Piit Salkorinne
      9.8.2017, 12:21

      uttina varoitan vakavasti kokeilemasta näitä ns luonnon lääkkeitä: silmissä on erilaisia ongelmia ja ne eivät välttämättä korreloi ollenkaan tulehduksiin…suosittelen AINA lääkäriin menoa…voi tulla todella kalliksi kokeilut.
      pshomeopatia on täyttä huuhaata…me farmasistit lääkäreiden lisöksi olemme satoja vuosia tehneet töitä sairauksien päihittämiseen ja kaikki ns vaihtoehtotieteet on osoittaneet karmeutensa niin monissa tapauksissa.
      iloista päivää
      Piit

      1. karitatykka
        10.8.2017, 14:09

        Kiitos viestitsäsi Piit.

        Lääkäreillä ja farmasisteilla on todella tärkeä rooli sairauksien lääkehoidossa. Erilaisia tapoja ongelmien hoitoon on monia ja minusta on hienoa, että meillä kaikilla on mahdollisuus valintaan, joka kuvastaa omia uskomuksiamme. Itsekin turvaudun toki tarvittaessa länsimaisiin lääkkeisiin ja niin tekee koko perheemme. Mutta jätän kaikki ylimääräiset ja turhat lääkkeet pois. Yritän ensin hoitaa oiretta ja sen SYYTÄ ensin luontaisesti ja sitten vasta kokeilen muuta. Joskus siinä onnistuen ja toisinaan vaihtoehto B:hen turvautuen. Eri asia ovat sitten hätätilanteen, joissa länsimainen lääketiede loistaa.

        Teette arvokasta työtä ihmisten auttajina. Hienoa, että se on teille sydämen asia ja saatte ihania tuloksia aikaan. Kiitos siitä.

        Iloa ja aurinkoa päivääsi,
        Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *