Valkosuklaa-mustikkaraakakakku

 

valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-06

 

Tämän viikon kakkuna on valkosuklaa-mustikkaraakakakku, joka on kaunis, herkullinen ja ihana herkku syksyn herkkuhetkiin. Julkaisin kakun reseptin esimmäisen kerran vuosia sitten SuperLemon-blogissani ja se on saanut niin paljon hyvää palutetta, että ajattelin jakaa päivitetyn version myös täällä Rakkaudella, Karita -blogissani. Voit tutkailla sitä ja kokeilla vaikkapa tulevana viikonloppuna. Kakku on gluteeniton, raaka, vegaaninen ja valmistettu ilman keinotekoisia sokereita tai muita myrkkyjä – mausta tinkimättä.

 

valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-07

 

Valkosuklaa-mustikkakakku on raikas, mutta täyteläinen, joten pieni pala riittää pitkälle. Kakkupalan kera voi nauttia chiamustikkahilloa tai kokonaisia marjoja tai vaikkapa raakasuklaakastiketta. Käytin Lekuen irtopohjaista vuokaa, jonka halkaisija on 24 cm ja vetoisuus 2,5 litraa. Kakusta tulee noin 14–16 palaa. Voit myös hyvin puolittaa pohjan määrän ja valmistaa kakun noin 15 cm vuokaan ja vähentää täytteen raaka-aineita noin kolmanneksella. Silloin saat kapeamman ja korkeamman kokonaisuuden.JOs haluat tehdä kakusta yksivärisen voit myös sekoittaa mustikkajauheen suoraan täytteen mukaan tai tehdä vaikka vain kerroksia. Omasta mielestäni marmorointi kuitenkin tekee kakusta kauniin ja yksilöllisen. Kokonaisuuden voi myös koristella valmistuksen jälkeen marjoilla tai vaikka raakasuklaalastuilla. Vain mielikuvitus on rajanasi.

 

 

valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-04

valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-02

valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-03

 

Kakku on helppo tehdä, mutta valmistelut ja tekeytyminen vaativat hiukan passiivista aikaa. Itse tekemiseen ei kuitenkaan mene tuntiakaan. Muista käydä ohje ensin läpi ja laittaa pähkinät likoamaan mielellään edellisenä iltana. Makuja voit ja kannattaakin muokata oman maun mukaisiksi. Raakakakuissa on se hyvä puoli että kakun ”kypsyminen” ei juurikaan muuta makuja, vaan voit maistella täytteen ja pohjan maut kohdilleen jo tekovaiheessa. Se ei myöskään lässähdä, pala tai mene pakastuksesta pilalle. Kakun voi tehdä hyvissä ajoin ennakkoon jo viikolla ja nauttia sitten vaikka viikonloppuna rakkaiden kera. Jos kakkua jää yli, voi lopun pakastaa. Suosittelen leikkaamaan kakun paloiksi jäisenä ja ottamaan aina sulamaan vain tarpeen mukaan. Silloin kakun maku on parhaimmillaan aina kun haluat herkutella. Käytin tällä kertaa itse koivusokerin ja hunajan yhdistelmää, mutta voit käyttää mitä makeutusta tahansa. Kakun kokonaissokerimäärä jää todella pieneksi käyttäessäsi koivusokeria. On hyvä myös huomioda että kaiki tummemmat makeuttajat, kuten kookossokeri värjää vaalean kreemin värin tummemmaksi.

 

valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-10

 

Kakun kaveriksi sopivat loistavasti myös kokonaiset pakastekuivatut mustikat, jotka tuovat ihanaa rapeutta kermaisen kakun kaveriksi. Myös erilaiset kastikkeet tai vaikkapa lasillinen kuplivaa toimii upeasti. Lisää herkullisia ja sokerittomia kypsennettyjä ja kypsentämättömiä kakkurespetejä löydät Sokeriton-kirjastani.

Iloa ja herkullisia hetkiä toivotellen,
Karita

 

valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-08

Valkosuklaa-mustikkaraakakakku

(14–16 palaa)

pohja:

2 dl manteleita tai macadamianpähkinöitä, yön yli liotettuina (voit myös käyttää ainoastaan kookoshiutaleita, jos haluat vähentää pähkinöiden määrrää
2 dl kookoshiutaleita
1 pieni luomuomena (kuorittuna, jos ei ole luomu)
4–5 Medjool-taatelia
¼ tl jauhettua luomulaatuista Bourbon vaniljaa
ripaus laadukasta suolaa
1/2 tl kardemummaa

Huuhtele ja valuta mantelit. Voit halutessasi myös kuoria ne.  Laita sitten monitoimikoneeseen ja rouhi hiukan.
Lisää loput raaka-aineet ja prosessoi kunnes massa on rouheista ja hyvin sekoittunut. Painele irtopohjaisen, halkaisijaltaan noin 20–25 cm vuoan pohjalle.

täyte:

5 dl luomu cashewpähkinöitä, yön yli liotettuina
2,5 dl kookosmaitoa
80 g raakakaakaovoita
1 dl kookosöljyä
1,5 dl koivusokeria tai 3–4 rkl hunajaa (voit käyttää myös molempia makusi mukaan)
1 tl luomulaatuista vaniljauutetta
1 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua
ripaus suolaa
(+ hiukan vettä jos tarvitsee)
2–3 rkl pakastekuivattua mustikkajauhetta

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy hellävaroin vesihauteessa.
Huutele ja valuta pähkinät. Laita ne sitten tehosekoittimeen ja lisää loput raaka-aineet lukuun ottamatta mustikoita.
Sekoita tehokkaassa blenderissä kunnes täyte on täysin sileää ja kermaista. Maista ja muokkaa makua tarvittaessa.
Kaada noin ¾ valkosuklaakreemistä vuokaan kakkupohjan päälle ja jätä noin 2 dl tehosekoittajan kannuun mustikkakreemiä varten.
Lisää sitten mustikat jäljellä olevaan kreemiin ja sekoita tasaiseksi.
Pursota esimerkiksi pursottimella mustikkatäytettä valkosuklaakreemin sisään/sekaan. Tee haluamiasi kuvioita veistä apuna käyttäen (mikäli tämä tuntuu vaikealta voit vain kaataa mustikkakreemin päälle ja tehdä yksinkertaisemman kerroskakun).
Laita kakku pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi tai kunnes se on jähmettynyt. Itse teen kakun yleensä illalla ja anna sen tekeytyä yön yli.
NAUTI.

 

valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-05

Kommentit (4)
  1. Mikä monitoimikone sinulla on ja mitä muita koneita käytät raakaleipomuksiesi tekoon ?

    1. karitatykka
      8.1.2017, 13:24

      Moikka.

      Philipsin tehokas monitoimikone, Blendtecin ja Vitamixin blenderit.
      Niitä käytän muun muassa raakaleipomuksiini.

      Iloa!
      Karita

  2. Onko käyttämäsi 2,5dl kookosmaitoa siis tölkillinen, josta käytetään sekä kerma- että vesiosa, vai jotain muuta? 🙂

    1. karitatykka
      30.5.2018, 14:50

      Aurinkoa Anna,

      Kyllä juurikin tuon kookosmaitotölkin paksu ja rasvainen osa.

      Iloa,
      K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *