5 minuutin yrttinen ricottadippi
5 minuutin yrttinen ricottadippi saa kaikki kasvikset maistumaan ihanilta – loistava myös keiton päällä!!
En käytä paljoa maitotuotteita – juustoja kyllä ja satunnaisesti hotellin aamiaisilla jogurttia. En ole fanaattinen oikeastaan minkään ruoan suhteen, vaan kuuntelen ja seuraan miten kehoni reagoi eri ruoka-aineisiin ja mitä se kaipaa. Ruoassa tärkeintä on se, miten saa minut voimaan nyt ja tulevaisuudessa. Mielestäni ruoan ei tulisi aiheuttaa stressiä – päin vastoin! Huonolla omalla tunnolla ja stressaten ei ruoka imeydy eikä ruoansulatus toimi – olo on sitten sen mukainen. Lempeys ja oman kehon kuuntelu ovat mielestäni ruokavaliossa(kin) se tärkein juttu – syödä sitä, mitä keho todella nyt tarvitsee, riippumatta muotivillityksistä. Itse syö silloin kun on oikeasti nälkä ja sitä, mitä keho milloinkin haluaa. Pyrin kuitenkin laadullisesti valitsemaan parhaan mahdollisen vaihtoehdon siitä, mitä saatavilla on.
5 minuutin yrttinen ricottadippi – helposti ja herkullisesti
5 minuutin yrttinen ricottadippi on helppo ja nopea valmistaa. Se saa kaikki kasvikset, salaatit, keitot ja monet muut maistumaan ihanilta! Se on niin monipuolinen eikä vaadi ihmeellisiä raaka-aineita. Oma 5 minuutin yrttinen ricottadippi syntyi pakkasessa olleesta kummitädiltäni saamasta ternimaidosta – kiitos Aino. Sulatin raakamaitoni ja valmistin siitä illalla ricottajuuston ja seuraavana päivänä tein dipin, mutta älä vaan luule, että sinun pitää tehdä samoin – kaupasta saatava lehmän-, lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettu ricotta on täydellistä. Omassa dipissäni käytin myös valmistamaani kookosjogurttia, jonka olin antanut hapantua hiukan pidempää. Mutta normi jogurtista tulee maultaan luultavasti kookosjogurttia vielä pehmeämpi lopputulos – minulla vain oli jääkaapissa kookosjogurttiaa. : )
5 minuutin yrttinen ricottadippi – resepti arjestani
Reseptit ja ruokajutut tänne blogiin syntyvät arjestani ja siitä, mitä itse haluan syödä. Olisiko teillä toiveita – millaisia ja mitä ruokia toivoisitte minun teille tarjoilevan? Olisi kiva vastata tarpeeseen ja jakaa reseptejä, joille olisi tilausta juuri nyt. : ) Reseptinä tänään on 5 minuutin yrttinen ricottadippi ja valmistusohjeet löytyvät alta. Kokeile!
Iloa ja ihanaa energiaa viikkoon,
Karita
5 minuutin yrttinen ricottadippi – resepti
1,5 dl ricotta-juustoa ja noin puoli dl maustamatonta täysirasvaista luomujogurttia – sekoittimeen.
Lisää sitten pari kulausta neitsytoliiviöljyä, raastettu valkosipulinkynsi, hyvä tujaus suolaa ja mustapippuria myllystä makusi mukaan.
Lisää seuraavaksi yrtit. Voit käyttää mitä tahansa yrttejä – esimerkiksi basilikaa, tilliä, korianteria ja persiljaa. Ei ehkä kuitenkaan kannata käyttää oreganoa, timjamia tai rosmariinia, jotka saattavat olla liian voimakkaita tähän – tai siten laittaa hyvin vähän.
Itse käytin persiljaa, sillä sitä oli reilusti jääkapissa. Myös tilli on omaan makuuni tähän ihana.
Ota yrttejä kaksi kourallista (voit laittaa makusi mukaan enemmän tai vähemmän) ja pilko hiukan. Omasta kokkailussani usein menee näin – mitä enemmän yrttejä, sitä parempi, joten itse laitoin reilusti. Lisää pilkotut yrtit sekoittimeen ja sekoita.
Annostele kulhoon, valuta oliiviöljyä päälle ja ripottele vielä pinnalle herkullisia Ancho-chilihiutaleita sekä sormisuolaa. Leikkaa viereen esimerkiksi varsiselleritikkuja, porkkanoita, endiivejä, kyssäkaalia, retiisejä tai mitä ikinä haluatkaan dippailla.
Nauti!
P.S. Dipin koostumusta voi säädellä oliiviöljyn ja jogurtin määrillä.
Kuvat: Karita /Rakkaudella, Karita
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!
Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!