Lukuvinkit kesäksi

Terkkuja matkalta mökiltä Nauvosta Helsinkiin. Bloggaan ekaa kertaa ikinä kännykällä ja autossa.

Lasten yksi kesän kohokohdista on päästä katsomaan, kun Lauri Markkanen pelaa. Suuntaamme siis illan koripallopeliin, jossa Suomi kohtaa Islannin.

Jos ei ole siis instan puolelta käynyt jo selväksi, niin mulla alkoi loma. Heinäkuussa pyörii joitakin työprojekteja, mutta pyrin pitämään koneen kiinni. Blogia aion päivittää kyllä lomallakin. Kirjoittaminen kun on mulle myös yksi tapa rentoutua.

Eka lomaviikko sujuu mökkeillen. Se on täydellinen tapa aloittaa arjesta irtautuminen. Maisemanvaihdos varsinkin näin yrittäjänä toimiessa tuntuu ainoalta keinolta siirtyä työmoodista lomatunnelmiin. Kotona tulee usein olo, että pitäisi sitä ja tätä. Möksällä tällaista oloa ei tule, vaan voi helposti olla vaan, vähän vinksallaan.

Mä olen tyyppinä sellainen, että arjessa teen, menen, touhuan ja suoritan. Lomalla musta kuoriutuu täysi vastakohta. Olen mielelläni paikoillaan. Kunhan vieressä on vaikkapa hyvä kirja. Sainkin eilen loppuun kesän ekan kirjan.

Luettua

Luin Emma Clinen Tytöt, joka kertoo tarinan mukaillen 60-luvun kuuluisua kulttimurhia Amerikassa. Kirja oli ihan hyvä ja luettava, sekä melko karmiva. Lukemisen edetessä oli ihan pakko googlata Charles Mansonin elämää. Manson oli siis alkuperäisten murhien taustalla.

Mua kiinnostaa mm ilmiöt, joissa yksi tai useampi ihminen voi vaikuttaa toisiin ihmisiin niin voimakkaasti, että yksilö menettää identiteettinsä, minuutensa ja arvonsa. Kirjan Russell oli juuri tällainen henkilö: hänen uhrejaan (tai seuraajiaan) olivat elämässä kovia kokeneet, pettyneet ja hukassa olevat (tytöt).

Kirja ei tehnyt ihan niin suurta vaikutusta, kuin olisin ehkä toivonut. Mutta voin sitä silti suositella.

Sen sijaan voi todella suositella viime vuonna lukemaani Margaret Atwoodin Orjattaresi -teosta.

Kuuntelin kirjan äänikirjana lähes yhtäsoittoa ja se teki minuun syvän vaikutuksen. Kirjasta on tehty myös TV-sarja, (The Handmaid’s Tale) joka pyörii tällä hetkellä mm YLE areenassa.

Olen katsonut sarjan ekat kuusi jaksoa, ja vaikka kirjasta enemmän ”pidinkin” on sarjakin todella hyvä. Helppoa katsottavaa (luettavaa) Orjattaresi ei ole. Mieleen jää pyörimään: voisiko tällainen olla todella oikeasti mahdollista? Pelottavaa! Kirjan yhteiskunta on kammottava: lapsia ei synny, joten vielä hedelmälliset naiset valjastetaan synnytyskoneiksi.

Suosittele kirjaa!

Nyt olisi aika tarttua uuteen kirjaan. on muutamakin vaihtoehto, mutta ottaisin mielelläni kirjavinkkejä vastaan.

Mitä sinä suosittelet? Luitko juuri hyvä kirjan tai onko se käsissäsi parhaillaan?

Olen todella kaikkiruokainen. Dekkarit ovat kesällä ihan jees. Huomaan kylläkin suosivani naiskirjailijoita(!) Ehkä tästäkin olisi aika avartaa katsomusta.

Mä luen sekä perinteisiä kirjoja että äänikirjoja. Äänikirjat ovat käteviä esim lenkillä. Eli kumpiakin voi siis suositella. Mainittakoon vielä, että äänikirjoista pyörii tällä hetkellä Anthony Doerr:n Kaikki se valo, jota emme näe. Puolivälissä olen ja tykkään, vaikka alku olikin vähän laahaava.

Lukuvinkkejä siis otetaan vastaan! Niin minun itseni, kuin muidenkin lukijoiden iloksi.

<3 Anna

p.s Sorry kaikki kirjoitusvirheet. Näin puhelimen näppiksellä tulee helposti huteja! Enkä saa edes luhavointeja/otsikoita lisättyä..

Lue myös edellinen postaukseni: Miksi lapsettomuudesta on niin vaikea puhua? (Enkä saa nyt tähän edes linkkiä lisättyä😄)

hyvinvointi mieli
Kommentit (18)
  1. Elena Ferranten Napoli-sarja. Eka osa luettuna ja se koukutti ainakin minut melko nopeasti, seuraava osa odottaa jo hyllyssä…

    1. annasaivosalmi
      3.7.2018, 21:36

      Kiitos vinkistä!

  2. Minä pidän ruotsalaisista naisdekkaristeista, Ann Rosman, Anna Jansson, Mari Jungstedt, Viveca Sten ja Camilla Läckberg ovat suosikkejani.

    1. annasaivosalmi
      3.7.2018, 21:34

      Kiitos Maritta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *