Vin chaud – lämmittävä kuuma viini
Olen ollut muutamilla laskettelureissuilla ihastuttavilla alpeilla. Ranska, Itävalta ja Italia ovat tulleet tutuiksi. Näitä kaikkien maiden rinnekohteita yhdistää upeiden maisemien ja loistavien rinteiden lisäksi rinneravintoissa ja after skiissä tarjoiltava kuumaviini. Vin chaud – lämmittävä kuuma viini kuuluu ehdottomasti myös omille alppien laskettelureissulle. Se maistuu äärimmäisen hyvältä ulkona rinneravintolan terassilla nautittuna. Kauniit maisemat ja ihana seura ovat mahtava bonus… Rakastan alppimaisemaa – rauhaa ja kiireetöntä tunnelmaa, joka vuorien huipuilla vallitsee. Vin chaud – lämmittävä kuuma viini kruunaa ihanan hetken.
Täällä kotimaassa kuuman viinin sijaan nautitaan usein erilaisista glögeistä. Ne ovat omaan makuuni liian makeita ja niissä on aina paljon sokeria, joten nautin itse mieluummin kuumasta viinistä glögin sijaan. Alkon valikoimissa on muistaakseni yksi glögi, jossa ei ole lisättyä sokeria… Kuumasta viinistä on mukava nauttia pakkaspäivien iltanoina läpi talven ja sen voi valmistaa myös alkoholittomasta viinistä. Makeuttajan voi halutessaan myös jättää myös kokonaan pois. Kuuman viinin voi ottaa myös termospullossa mukaan ja nauttia omatekoisen juoman vaikkapa kotimaan ihanissa, mutta usein hieman viileissä rinnemaisemissa. Ulkona ja luonnossa kaikki maistuu ihanalta.
Tänään jaan reseptin omaan kuumaan viiniini, joka maistuu ihanalta kylmien pakkaspäivien pimeinä iltoina. Laita takkaan tuli ja käperry nauttimaan lämpimästä juomasta. Juoma maistuu mielestäni parhaalta reippaan ulkoilun jälkeen. Nautiskellessasi voit myös tehdä mielikuvamatkan pieneen ranskalaiseen alppikylään… Ihanaa!
Kokeile ja nauti hyvässä seurassa.
Iloa ja hyvää oloa!
Karita
Vin chaud – lämmittävä kuuma viini
Noin kahdeksalle
Yksi luomuappelsiini, siemenet poistettuina ja viipaloituna
1/2 luomusitruuna, siemenet poistettuina ja viipaloituna
5 dl vettä
3/4 dl kookossokeria, vaahterasiirappia tai hunajaa (makeuden määrää voit itse muokata makusi mukaan)
2 tl jauhettua kanelia
1 ,5 tl neilikoita
aavistus muskottipähkinää
1 pullo luomupunaviiniä (myös alkoholiton käy)
+ granaattiomenansiemeniä, jos haluat
Yhdistä vesi, appelsiini, makeutus ja mausteet kattilassa.
Nosta hitaasti lämpötilaa ja anna porista noin 10–15 minuuttia.
Lisää viini ja lämmitä, mutta älä enää kiehauta.
Tarjoile lämpimänä mieleisistä mukeista ja nauti.
Kuvan lasit: Maku Kitchen Life -mallistosta
Moikka, Itsen en ole punaviinin ystävä, mutta kokeilen tätä kuitenkin. Voisiko tätä kokeilla mahdollisesti valkkarin kanssa?
Moi Piritta.
Hmmm, kuuma valkoviini…? Aina voi kokeilla, itse en ole koskaan kokeillut. Jos kokeilet niin kerro miten toimii.
Kiitos kun seuraat ja iloa viikkoon!
Karita
[…] Myös kuuma glögi puuron rinnalla on myös ihana ajatus… Minun glögireseptini löydät täältä. Myös glögimaailman mausteilla maustettu marjahilloke toimii täydellisesti ja oikein makean […]