UUSIUTUMINEN, USKO JA KIIREETTÖMYYS
Uusiutuminen, usko ja kiireettömyys – toinen pääsiäispäivä
Hyvää toista pääsiäispäivää – päivää, jolloin kristinuskossa muistetaan ylösnousseen Jeesuksen ilmestymistä seuraajilleen. Monelle pääsiäinen on yhtä kuin uusiutuminen, usko ja kiireettömyys, jotka yhdessä luovat sävyn pääsiäisen pyhiin. Pääsiäinen symboloi useille toivoa ja lupausta muutoksesta, uuden alusta, kevään tulosta, mutta myös uskosta, johon turvautua. Se, että uskoo johonkin tuo turvaa, lohtua ja apuakin. Mielestäni on jokaisen oma asia mihin uskoo tai on uskomatta ja miten uskoaan harjoittaa – se on yksityistä.
Uskovien on sanottu olevan hiukan keskivertoa onnellisempia. Miksi näin? Kyse on kaiketi eheytymisen tunteesta, joka muodostuu eri osatekijöistä. Ensinnäkin kyvystä hahmottaa kuormittavia tekijöitä, jotta kykenee käsittelemään niitä. Toisena omien voimavarojen riittävyydestä ja toisaalta siitä, että luottaa siihen etteivät voimavarat välttämättä löydy itsestään tai toisista, vaan jostain muusta kohteesta. Kolmantena uskon tuomasta motivoitumisesta, jossa ihminen voi nähdä itseä kuormittavat tekijät ja pystyy paremmin hallitsemaan niitä. Oman uskon tuoma vahva tuki lisää eheyden tunnetta – sisäistä rauhaa. Se, mihin uskoo on taas jokaisen oma asia. Jollekin myös se, ettei usko mihinkään ja kieltää korkeamma, toimii eräänlaisena uskona.
”Easter is meant to be a symbol of hope, renewal, and new life.”
– Janine di Giovanni
”If you dont’t have time for the small things,
you won’t have time for big things.”
– Richard Branson
Uusiutuminen, usko ja kiireettömyys ovat läsnä. Pyhät ovat täydellisiä hetkiä antaa aikaa perheelle, pitkille brunsseille ja illallisille, keskusteluille, nautinnoille, iloille ja perheelle sekä ystäville. Minusta yllä oleva Richard Bransonin lausahdus on erinomainen. Sen voi tulkita monella tapaa – itse otin kulmaksi elämän ja läsnäolon.
Jotta pystymme kokemaan tai vastaanottamaan isoja asioita, on meidän ensin kyettävä huomaamaan elämän pienet asiat. Se, mikä joskus on tuntunut suurimmalta ihmeeltä ei enää tunnukaan miltään, sillä sille tai sen tarkkailulle ei ole aikaa. On hyvä ymmärtää, että kaikki on suhteellista ja riippuu katsojan näkökulmasta…
Kun stressantuneena kiireessä toteamme ettei meillä ole aikaa millekään, on se meille sillä hetkellä totta. Samaan aikaan emme huomaa ohikiitäviä ilon ja onnen hetkiä – emmekä siis koe saavuttavamme mitään hyvää tai edes huomaa hyvän olon tunteita. Koska kaiken tavoittelemamme takana on aina jokin tunne, ei meillä ole koskaan mahdollisuutta saavuttaa sitä mitä tavoittelemme, jos meillä ei ole ensin aikaa tuntea ja kokea niitä pienempiä iloja sekä tapahtumia elämässämme. On syytä pysähtyä ja tarkkailla elämää ja itseä ”ruohonjuuritasolla”.
Pääsiäinen – uusiutuminen, usko ja kiireettömyys
Toivon, että tänä pääsiäisenä pysähdyit, olit läsnä, tunsit, koit ja aistit. Toivon, että huomasit ilon, uskon, rakkauden, kiireettömyyden, hyväksynnän ja riemun, jota elämässäsi on. Kun pysähtyy kuuntelemaan, näkemään, kokemaa ja aistimaan, saa elämältä niin paljon enemmän.
Voi hyvin.
Rakkaudella,
Karita
kuva: Emma Ronkainen
Kulpytakki: KIVIkivi
Herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista!
Lakulatte
Vartalo – ystävä vai vihollinen?
Hasselbackan myskikurpitsa
Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka
Kiitos
Minulle usko todella tarjoaa sisäistä rauhaa, jota on mielestäni mahdotonta löytää muualta. Onko se yksityistä? Suomalaiset tuntuvat ajattelevan näin, mikä on myös sääli. Toisen ihmisen vakaumusta tulee kunnioittaa, mutta toivoisin rohkeampaa dialogia. Iloista pääsiäispäivää ja kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksesta!
Kiitos Lara.
Kyllä näinkin, mutta toisaalta mielestäni se, miten joku toinen ajattelee ja toimii ei kuulu toisille… Eikä sen toivoisi käännyttämisyrityksiä tai muuta ehkä ikävääkin toimintaa.
Minulle myös usko tuo rauhaa ja luottamusta – yhteenkuuluvuudentunnettakin.
Kiitos, että luit kirjoitukseni!
Iloa ja valoa kevääseen,
Karita