SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT
Suussasulavat minttusuklaat vievät kielen mennessään, eivätkä ole liian makeita. Maku on runsas ja täyteläinen, mutta mintun vuoksi kuitenkin ihanan raikas. Olen aiemmin tehnyt mahtavan minttusuklaanapit-reseptin Lautasellinen kauneutta -kirjaani. Siinä reseptissä käytän muun muassa cashewpähkinöitä – tämä resepti valmistuu ilman siemeniä tai pähkinöitä, joten se sopii monelle herkkusuulle. Suussasulavat minttusuklaat maistuvat ihanilta ja jos yhtään kuullostaa houkuttelevalta, suosittelen lämpimästi testaamaan – et pety!
Suussasulavat minttusuklaat eivät sisällä ole maitoa, munia, viljoja, gluteenia, valkoista sokeria ja ne ovat vegaanisia. Suosittelen säilömään ne viileässä tai vaikka pakastamaan ne ”hyvän päivän varalle”. : ) Nämä herkut pelastavat sateisimmankin kesäpäivän.
Tein täyteosan illalla ja kuorrutin sen suklaalla seuraavana päivänä. Aikaa ei mennyt kauaa, eikä pitkää listaa aineksista tarvita – kuusi raaka-ainetta riittää. : ) Suosittelen panostamaan laadukkaisiin tuotteisiin, sillä maku määrittyy täysin niiden mukaan. Jos kaipaat enemmän makeutta, lisää mukaan vaikka tippa hunajaa, koivusokeria tai muuta mieleistäsi makeuttajaa. Valinta kannattaa tehdä kuitenkin niin, että makeutaja on väriltään vaalea, sillä muuten täyte värjääntyy, eikä lopputulos ole niin kaunis. Jos taas et ole kookoksen ylin ystävä – ei hätää, kookos ei maistu liikaa, vaan suklaan ja mintun maut tulevat vahvemmin esiin.
Meillä näistä nauttivat kaikki – etenkin mieheni rakastaa näitä! Kokeile sinäkin!
Iloa ja herkullista viikkoa!
Karita
Suussasulavat minttusuklaat
(noin 15 kpl)
250 g kookoshiutaleita
3 rkl vaahterasiirappia (tai koivusokeria tai muuta makeuttajaa)
ripaus suolaa
15–20 tippaa minttuöljyä (Japol, japanin minttuöljy)
2 tl kookosöljyä
130 g raakasuklaata tai raakakaakaomassaa ja kookossokeria
Prosessoi kookoshiutaleet monitoimikoneessa kunnes massa alkaa muodostua. Lisää vaahterasiirappi, suola ja piparminttuöljy.
Proseesoi kunnes saat aikaa taikinan. Lisää 1 tl kookosöljyä ja laita mukaan myös toinen jos tarve. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja tee kämmenien välissä pieniä kakkusia. Taikinaa kannattaa käsitellä varoen, jotta saat aikaan kauniita kakkusia. Halutessasi voit käyttää myös silikonimuotteja, jolloin homma on huomattavasti helpompaa. : )
Laita kookoskakut pakkaseen kunnes ne ovat täysin jäässä, noin 30 min.
Sulata raakasuklaa tai kaakaomassa hellävaroin vesihauteessa. Temperoi suklaa halutessasi. Temperoinnin ohjeen näet täältä.
Kasta kookoskakut yksitellen sulaan suklaaseen, valuta ja laita takaisin kylmään kunnes suklaa on jähmettynyt täysin.
Nauti!
Lisää maukkaita ja terveellisiä herkkuja – ole hyvä!
Herkullinen lehtikaalisalaatti
Herkulliset mokkasuklaamuffinit
Viilentävä ja kaunistava smoothie
Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka
[…] Taivaalliset minttusuklaat […]
Moikka. Ihana ohje tuo minttusuklaa. Minulla oli vain kovasti vaikeuksia sen kuorruttamisen kans. Miten upotit taikinan suklaaseen? Oliko joku apuväline?
Eikö olekin. Käytin apuna kahta haarukkaa. Minttutaikinan on oltava kylmä, jotta suklaa jähmettyy siihen.
<3 Karita