SUPERRIISILLÄ TÄYTETTY UUNIBATAATTI

SuperRiisillä täytetty uunibataatti tahinikastikkeella – helppoa ja herkullista vegeä!

superriisilla täytetty uunibataatti

 

kaupallinen yhteistyö: Paulúns

Arjessa ruoanlaiton tulee olla helppoa, nopeaa, ravintorikasta ja herkullista. Aina se ole helppoa, kun einekset tai valmisruoat eivät kuulu ruoanlaittooni – onneksi apuun on tullut ihania tuotteita, joissa ajatellaan makua, ravintorikkautta, sokerittomuutta ja gluteenittomuuttakin! Yksi tällainen uusi tuttavuus minulle olivat Paulúnsin SuperRiisit, joita testailin blogiyhteistyön tiimoilta. Saatavilla on kaksi erilaista sekoitusta, jotka sisältävät raakariisiä, kvinoaa, papuja, linssejä ja mausteita. Ne toimivat loistavasti joko yksinään tai lisukkeena. SuperRiisillä täytetty uunibataatti on täytetty versiolla, josta löytyy vihreitä linssejä, mutta myös mustapapuja sisältävä versio sopii oikein hyvin. Helppo, herkullinen ja terveellinen superriisillä täytetty uunibataatti valmistuu kätevästi eikä sisällä gluteenia, sokeria, lisäaineita ja on ravintosisällöltään mainiota ja kuitupitoista ruokaa koko perheelle. Lisäksi ruoka on vegaaninen! Tahinikastiketta voit tehdä isomman satsin ja säilöä jääkaapissa muutaman päivän – silloin ruoka-annoksen voi tehdä vieläkin nopeammin.

 

 superriisilla taytetty uunibataatti

superriisilla täytetty uunibataatti

 

Paulúnsin slogan ”Syö hyvin – voi hyvin”, osuu omaan ajattelumalliini kuin nenä päähän! Olemme mitä syömme ja imeytämme – ruoalla voi ja kannattaakin hoitaa terveyttä ja kauneutta. Esimerkiksi iho kertoo nopeasti jos se ei saa kaipaamaansa ravintoa eikä keho toimi optimaalisesti ilman laadukasta polttoainetta. Keho rakentuu ravinnosta, jota syömme, joten todellakin olemme sitä mitä syömme ja juomme… Ei siis ole sama, mitä kehollemme tarjoilemme. On hyvä muistaa, että vaikka ruoka kuinka olisi terveellistä ja puhdasta, muttei maistu hyvältä, ei se tuota nautintoa, tuo tyydytystä ja saa meidät haluamaan lisää… jotakin. Siksi monesti saattaakin ruoan jälkeen hiipiä makeanhimo kuvioihin. Sitä ei tule kun ruokana on vaikkapa tämä superriisillä täytetty uunibataatti. Rakastan bataatin makeutta – superriisi, avokado, pinaatti ja tahinikastike tuovat annokseen proteiinia, ravintoaineita ja kuituja. Tämä ruoka on superherkullinen!! Kokeile!

superriisilla täytetty uunibataatti

Lisää Paulúnsin ideologiasta, tuotteista ja tuotevalikoimasta voit lukea Paulúnsin sivuilta – sieltä myös lisää ihanaa reseptiikkaa. Pääset sinne tästä. Teimme Kauneus ja terveys -jengin kanssa myös pienen jutun kauneusjaterveys.fi -sivuille, löydät sen täältä.

Kokeile – voi olla, että tästä tulee yksi suosikkireseptisi. : )
Iloa ja herkkullista viikkoa,
Karita

 

Voisitko olla avuksi?
”Haluaisitko vastata muutamaan kysymykseen tähän blogipostaukseen liittyen? Tutkimuksen tuloksien avulla pyritään tarjoamaan kiinnostavampaa sisältöä blogien lukijoille, sekä kehittää blogaajien ja brändien välistä yhteistyötä. Tutkimukseen vastaamiseen menee aikaa alle 5 minuuttia. Tutkimuksen toteuttaa mediatoimisto Dagmar. Lisätietoja tutkimuksesta saat osoitteesta: research(at)dagmar.fi . Tutkimukseen pääset klikkaamalla alla olevaa linkki. Kiitos paljon avusta!”

https://research.dagmar.fi/t/superriisiRa012018/%7Baccess_code%7D

 

superriisilla täytetty uunibataatti

 

  SuperRiisillä täytetty uunibataatti ja tomaatti-pinaattisalaatilla

(4 annosta)

 

4 pientä bataattia



Täyte:

2 dl Paulúns SuperRiisiä (vihreä linssi jyväsiemenseos)
4 dl kasvislientä
1 tl öljyä
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 pieni valkosipulinkynsi
½ punasipuli
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
tuoretta pinaattia
2 avokadoa

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pese bataatit. Pistele haarukalla reikiä. Laita kuorineen uunivuokaan ja paista 1 tunti–1½ tuntia kunnes pehmeitä.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Pese tomaatit ja leikkaa neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää sipulit, sitruunamehu ja öljy tomaattien joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria, anna maustua hetken aikaa.
Pese pinaatit ja kuivaa hyvin. Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha, leikkaa kuutioiksi.
Ota bataatit pois uunista. Halkaise pituussuunnassa, jätä pohjasta kiinni. Täytä riisillä, tomaattisalaatilla, pinaatilla ja avokadolla.
Kruunaa kokonaisuus tahinikastikeella.

 

Tahinikastike

4 annosta

 

½ dl tahinia (seesaminsiementahnaa)
1 dl vettä
2–3 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl laadukasta suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria

 

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.

Paras siemenleipä

Paras siemenleipä

Suosikkimieikkituotteeni

suosikkimeikkituotteeni

Gluteeniton vegepasta

gluteeniton vegepasta

 

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (2)
  1. RETRIITTI – TULE MUKAAN!! - Rakkaudella, Karita
    15.3.2018, 10:08

    […] Täytetty uunibataatti […]

  2. AVANTOUINTI – vielä ehtii! - Rakkaudella, Karita
    29.3.2018, 10:24

    […] Täytetty uunibataatti […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *