Suolainen superkulho
Tänään vuorossa herkullinen suolainen superkulho! Rakastan kulhoruokia monestakin syystä. Ensinnäkin kulhoruoissa vain mielikuvitus on rajana, eikä annos käy siten koskaan tylsäksi. Toiseksi, pakastimesta, keittiökaapeista ja jääkaapista löytyy aina tarvittavat raaka-aineet, sillä melkein mikä tahansa sopii kulhoon. Kolmanneksi, voit tehdä sen jälkiruoka-ajatuksella makeaksi tai pääruokatyylisesti suolaisena niin kuin tänään.
Suolainen superkulho tuo vaihtelua salaattiruokiin, jotka nekin ovat toki ihania, mutta lämmin kasviskulho on mielestäni enemmän kuin paikallaan tuulisessa ja vielä toistaiseksi koleahkossa kevätsäässä. Lämmitetyt kasvikset ja kasvisruoka ylipäätään on myös helpompaa ravintoa ruoansulatukselle, jonka taakkaa samalla kevennät. Jos suolisto on huonossa kunnossa, ei raakoja kasviksia kannatakaan nauttia suuria määriä. : )
Annoksen pohjana on tällä kertaa kvinoapuuro – kauralla, chialla, lehtikaalilla ja mausteilla ryhditettynä. Päälle superraaka-aineita, kuten mangoldia, porkkanaa, raitajuurta, Yosan Greek style kaurajogurttia, mung-pavun ituja, yrttejä ja parsakaalia. Makuja, värejä ja tekstuureja löytyy! Suolainen superkulho sisältää laajasti mikro- ja makroravinteita, on täysin vegaaninen, sokeriton, kuitupitoinen ja gluteeniton. Tämän päälle sopii loistavasti myös keitetty kananmuna, jossa on valuva keltuainen. Tällä kertaa jätin sen pois, jotta annos on täysin vegaaninen.
Vinkki: voit rakentaa haluamasi pohjan valmiiksi ja tarjoilla lisukkeet erikseen, jotta jokainen voi itse koota mieleisensä kulhon. Voit myös laittaa tarjolle erilaisia kastikkeita, kaurajogurttia, pähkinä- tai siemenvoita, yrttiöljyjä ja niin edelleen.
Vinkki 2! Ystäväni Anni Kravin kirja, Hyvää kaunista tarjoilee ideoita erilaisiin puuroihin. Ilokseni saan kertoa, että Yosan Instagramissa on 31.3.–14.4. kilpailu, joka alkaa tänään! Joka perjantai arvotaan yhteensä kuusi kirjaa osallistuneiden kesken. Tänään siis vuorossa ensimmäinen arvonta. Kurkkaa osallistumisohjeet @karitatykka -instatililtäni.
Syötkö sinä usein kulhoruokia? Millainen suolainen superkulho on sinun suosikkisi?
Kurkkaa myös arvontaohjeet Instatililtäni @karitatykka ja osallistu, niin onnetar saattaa suosia juuri sinua ja saat ihastuttavan kirjan!
Onnea matkaan. : )
Iloa ja herkullisia hetkiä!
Karita
Suolainen superkulho
3 dl vettä + lisää haluamasi koostumuksen mukaan
1 dl vaaleaa kvinoaa
2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl zaátar- mausteseosta
1/2 tl kuivattua sipulijauhetta tai kuullotettua sipulisilppua maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
ripaus suolaa
ripaus savupaprikaa
2 lehtikaalinlehteä, lehtiruoto poistettuna
chiamuna:
1,5 rkl chian-siemeniä
4,5 rkl vettä
pala porkkanaa, raakana tai kypsennettynä
pieni raitajuuri, raakana tai kypsennettynä
parsakaalia, kevyesti höyrytettynä
yksi mangoldinlehti
mieleisiäsi yrttejä
mung-ituja
Yosa greek style -kaurajogurttia
Kiehauta vesi ja kypsennä kvinoa ja kaurahiutaleet. Lisää mausteet ja pilkottu lehtikaali. Kypsennä hetki, kunnes lehtikaali on kypsää.
Lisää lopuksi chiamuna ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Annostele kulhoon tai kulhoihin ja lisää mieleiset lisukkeet. Viimeistele annos kaurajogurtilla, tahinilla tai muulla mieleisellä kastikkeella.
Nauti!
Marokkolainen broilerisalaattikulho
Moi Ilmari.
Marokkolainen ruoka on todella hyvää! Ihanat mausteet ja maut. Kasvis tahinet ovat herkullisia… : )
Maukasta viikkoa!
Karita
[…] Suolainen superkulho […]