Raakasuklaakonvehdit sitruunatäytteellä

sitruunataytteiset-suklaakonvehdit-680px-02-superlemon-fi

Jokunen tovi sitten kirjoitin Parhaat raakasuklaakonvehdit -postauksen täällä blogissani. Kommentteihin sain jatkotoiveen vadelma- ja sitrustäytteisistä konvehdeista. Koska sitrushedelmät ovat kaudessa, tarjoillaan blogissani tänään raakasuklaakonvehdit sitruunatäytteellä. Täytettä on myös helppo muokata myös vadelmätäytteeksi! Voit tehdä sen jättämällä sitruunanmehun ja kuoren pois ja lisäämällä halutessasi luontaista vadelma-aromia ja sekoittamalla lopuksi joukkoon vielä desilitra kokonaisia vadelmia. Vadelman kivet eivät mene hienoksi tehosekoittimessa, joten jos haluat, voit painella vadelmat siivilän läpi täytteen sekaan.  Näin vältyt ikäviltä kovilta sattumilta herkuissasi.

 

sitruunataytteiset-suklaakonvehdit-680px-03-superlemon-fi

 

Voit tehdä täytteen myös vaikka vaniljalla maustettuna kovaamalla sitruunamehu vedellä ja sitruunakuoren jauhetulla vaniljalla. Valmis täyte on melko juoksevaa. Se kannattaa laittaa hetkeksi pakastimeen jähmettymään ennen käyttöä, jotta työskentely helpottuu. On hyvä muistaa, että täyte ei saa koskettaa muotin reunoja. Voit vuorata koko muotin ensin suklaalla tai tehdä työn helpommin lusikoimalla pienen määrän suklaata muotin pohjalle ja siirtää sen jälkeen muotit hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Annostele sen jälkeen sitruunatäytettä suklaan päälle ja lisää suklaata niin, ettei täytettä näy ja pinta on tasainen. Siirrä muotit vielä kylmään jähmettymään. Jos täytettä jää yli, voit käyttää sen vaikkapa leivoksien täytteenä ja kuorrutuksena, raakakakuissa, smoothieissa, kräkkerien päällä tai nauttia suoraan purkista sellaisenaan.

 

sitruunataytteiset-suklaakonvehdit-680px-04-superlemon-fi

Millainen suklaa on oma suosikkisuklaasi? Tykkäätkö täytesuklaista?

Herkullista viikkoa,
Karita

 

Raakasuklaakonvehdit sitruunatäytteellä

Täyte:
2 dl cashewpähkinöitä, liota noin 4 tuntia, huuhtele ja valuta hyvin
1/2 dl hunajaa tai muuta makeuttajaa
1/2 dl tuoretta sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta
3 rkl kookosöljyä, sulatettuna

Suklaa:
200 g raakakaakaovoita
2 1/2 dl raakakaakaojauhetta
1/2–1 dl kookospalmusokeria maun mukaan
1 tl jauhettua vaniljaa
Ripaus laadukasta suolaa

 

Valmista täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään tehokkaassa blenderissä tai monitoimikoneella. Sekoita kunnes massa on tasainen, tarkista maku ja laita viileään jähmettymään.
Sulata kaakaovoi hellästi vesihauteessa. Sekoita loput raaka-aineet joukkoon ja temperoi halutessasi.
Kaada pieni määrä suklaata muottien pohjalle niin, että pohja peittyy ja siirrä muotit pakastimeen.
Annostele sitten täytettä muotteihin ja lusikoi suklaata kunnes muotit ovat täynnä, eikä täytettä näy.
Siirrä jääkaapiin tai pakastimeen jähmettymään.
Nauti hymy huulilla ja hyvässä seurassa!

sitruunataytteiset-suklaakonvehdit-680px-01-superlemon-fi

Kommentit (8)
  1. Kiitos ihanasta reseptistä! <3

    Käykö tähän myös Masajon intiaanisokeri?

    1. Moikka.

      Kiitos kun seuraat!
      Varmasti myös intiaanisokeri toimii hyvin. Jos se on karkeaa, kannattaa se jauhaa ensin hienoksi. : )

      Iloa ja energiaa!
      Karita

  2. Oijoi! Tätä on kokeiltava mahdollisimman pian!
    Mistä olet löytänyt kaikki kivat suklaamuotit?
    -Marjaana

    1. karitatykka
      11.1.2017, 19:18

      MHei Marjaana.

      Kokeile ihmeessä. : )
      Muotit löytyvät meidän kaupasta – superlemon.fi

      Iloa ja hyvää oloa!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *