Omenapannukakut

Omenapannukakut

Omenapannukakut

Talvi on kaunis vuodenaika. Parhaillaan aurinko pilkottaa ja valkoinen maa hohtaa ikkunani ulkopuolella puhtaan valkoisena. Ilmat ovat viilenneet, ruoastani on tullut luontaisesti tuhdimpaa ja illat tunnelmallisen pimeitä. Luontokin alkaa siirtyä talviunille. Vielä on kuitenkin saatavilla kauden herkkuja. Vielä saamme kaupasta muun muassa kauden omenia – ihania punaisia herkkupakkauksia, jotka sopivat niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin. Omena päivässä pitää lääkärin loitolla – toimii. Tänään omenat päätyivät pannareihin. Omenapannukakut eivät sisällä valkoisia sokereita, maitoa, gluteenia tai pähkinöitä.

 

Omenapannukakut

Omenapannukakut

Omenapannukakut

 

Omenapannukakut sopivat hyvin jälkiruoaksi, aamiaiselle tai vaikkapa välipalana nautittavaksi. Myös viikonlopun brunssi kutsuu nämä pannarit miellään pöytään. Lisukkeita vaihtamalla, voi pannarit muokata juuri omaan makuun sopiviksi. Myös vaihtamalla omenat päärynöihin muuttuvat niin maku kuin koostumuskin. Päärynät ovat rakenteeltaan pehmeämpiä ja maistuvat taivaallisilta pannareissa.  Itse nautin näistä herkuista eniten sellaisenaan tai kanelin ja kookoskermavaahdon kera nautittuna. Kuusivuotias poikani Luca taas tykkää, kun päälle pirskotellaan vaahterasiirapppia. Erilaiset chia-hillot toimivat myös erinomaisesti.

 

Omenapannukakut

 

Olen aloittanut talviuinnin ja nämä lämpimät pannarit maistuvat taivaalliselle uinnin jälkeen nautittuna! Lisää talviuintifiiliksiä ja lämpimiä aamiaisia tulee varmasti jatkossa niin blogiini, instagramfeediin kuin snapchatin videoihinkin… : )

 

Maukkaita talvipäiviä!
Karita

 

Omenapannukakut

 

Omenapannukakut

2 kypsää banaania
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 luomumunaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa

luomuomena TAI päärynä, siemenkota poistettuna

+ kookosöljyä tai voita paistamiseen
+ vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa tarjoiluun, jos kaipaat makeutusta
+ halutessasi kookoskermavaahtoa tarjoiluun

Sekoita blenderissä kuorittu banaani, munat, leivinjauhe, suola ja kardemumma.
Poista omenasta siemenkota ja leikkaa muutaman millin paksuisia kiekkoja. Jos et käytä luomulaatuisia omenoita, kuori omena.

Kuumenna rasva pannulla ja aseta omanakiekot leveälle paistinpannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä reilu minuutti, tai kunnes omenista tulee kauniin kultaisia. käännä ympäri ja kaada pannukakkutaikinaa omenien päälle ja levitä niin, että taikina peittää viipaleet. Kypsennä noin 3 minuuttia ja käännä. Kypsennä pannukakut kypsiksi ja tarjoile kookoskermavaahdon ja/tai vaahterasiirapin kera.

 

Kookoskerma

Tölkki tai kaksi kookoskermaa (SantaMaria organic coconut milk)
hunajaa tai muuta makeuttajaa maun mukaan
jauhettua vaniljaa jos haluat
ripaus suolaa

Säilytä kookoskermatölkki tai tölkit yön yli jääkaapissa, jolloin rasvainen osa erottuu nesteestä. Valuta neste pois ja laita rasvainen paksu kookoskerma pieneen kulhoon.
Lisää loput raaka-aineet kylmään kookoskermaan ja vatkaa sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa vaahdoksi.
Varo vatkaamasta liikaa tai muuten vaahdosta tulee kokkareista. Aika riippuu laitteen tehosta, joten kokeilemalla löydät oikean ajan.

 

Omenapannukakut

 

Plinipannu: Maku kitchen life 
Hamam pyyhe: Edblad/Dot’s…

Kommentit (2)
  1. Paistoin näitä pannukakkuja lapsilleni ensimmäistä kertaa. Isompi tykkäsi ja minunkin mielestä nämä olivat hyviä. Voisi tehdä toistenkin. Kiva on kokeilla uusia reseptejä.

    1. Hei Hanna.

      Mahtavaa! Vain kokeilemalla oppii mistä pitää ja mitä haluaa tehdä toisin. : )

      Herkullisia kokkailuja ja tsemppiä viikkoon!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *