Kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit

Kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit

 

 

Kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit herättivät kyselytulvan instagramin viestiboksiini ja siksi vastaan toiveeseen ja jaan sen tänään. Kyse on superhelposta, nopeasta, terveellisestä ja herkullisesta reseptistä, joka syntyi aikanaan kun makeannälkä yllätti arkisena tiistai-iltana. Sen jälkeen perheeni miehet ovat tasaisin väliajoin pyytäneet niitä valmistamaan. Pari muuta nopeaa keksi-ihanuutta löytyy myös – toinen täältä ja toisen voit kurkata täältä. Kurkkaa molemmat, jos nopeasti valmistuvilla kekseillä herkuttelu kiinnostaa. : )
Kauan ei nokka tuhise kun kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit ovat valmiita – kaikkineen noin 20 minuuttia riittää. Jääkaapistani löytyy aina tuoreita taateleita, suklaata on aina pakkasesta tai jääkaapista ja kuivakaappini perustuote ovat gluteenittomat kaurahiutaleet. Siksi voinki valmistaa näitä keksijä melkeinpä milloin tahansa. Suklaan voi välillä vaihtaa vaikka kuivattuihin marjoihin tai kookoshiutaleihin – vaihtelu virkistää.
Makeuden kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit saavat taateleista. Yhdessä kaurahiutaleet ja taatelit tuovatkin kekseihin aimo annokse kuituja, jotka muun muassa tasaavat verensokeria ja pitävät kylläisenäkin pitkään. Jos kaipaat kekseihin lisää rapeutta, voit lisätä reseptiin halutessasi hiukan sulatettua luomuvoita, joka tuo rapeutta paistopintaan. Omat arjen kaurakeksit eivät voita tarvitse, mutta jos valmistaisin näitä juhlapöytään tarjoitaviksi saattaisin jotakin rasvaakin ehkä lisätä… Maku asia tämäkin.
Mikä on sinun nopea ja helppo suosikkiherkkusi makeannälkään tai yllätysvieraille tarjottavaksi, jos hedelmiä tai marjoja ei lasketa.
Meillä yksi sellainen ovat juurikin nämä vegaaniset, ilman valkoista sokeria tai gluteenia valmistuvat pikakeksit. Mieheni ja poikani ovat ihastuneet näihin – ehkä jopa minua enemmän!
Herkullista ja energistä keskiviikkoa kaikille!
Karita

Kolmen raaka-aineen suklaa-kaurakeksit

( noin 30 keksiä )

 

 

8 dl kaurahiutaleita (itse käytin gluteenittomia)
250 g tuoreita taateleita (poista kivet)
60 g mieleistäsi suklaata pieneksi pilkottuna (itse käytin omaa tekemääni raakasuklaata – noin 60 % kaakaopitoisuus)

1/2–1 dl vettä, riippuen taateleiden kosteudesta

+ ripaus suolaa ja kardemummaa tai vaniljaa jos haluat


P.S. Voit halutessasi lisätä taikinaan myös kaksi kananmunaa – lisää proteiinia ja rasvoja (kuvan kekseissä ei kanamunaa ole käytetty)

 

Esilämmitä kiertoilmauuni 180 asteeseen.
Annostele puolet kaurahiutaleista ja pilkotut taatelit monitoimikoneen kulhoon ja sekoita huolellisesti. Lisää loput vesi ja loput kaurahiutaleet ja sekoita, kunnes saat aikaan muovailtavan massan.
P.S. Taikinan tulee olla paksua.
Lisää vielä rouhittu suklaa ja sekoita suklaan palat taikinaan.

Ota lusikalla pieni pallero taikinaa, pyörittele kosteiden kämmenten välissä palloksi ja litistä sitten keksiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa  noin 10 minuuttia tai kunnes keksien pinta saa kauniin värin.

Anna jäähtyä ja nauti!

 

 

Säilön keksit jääkaapissa, mutta ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä. Kaurakeksit voi myös pakastaa!

 

 

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita

 

 

 

Kaipaatko lisää? Ei hätää – herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät lisää alla olevista postauksista.

Avantouinti – vielä ehtii!

avantouinti

Hasselbackan myskikurpitsa

hasselbackan myskikurpitsa

Punajuurikeitto – nam!

puhdistava punajuurikeitto

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (8)
  1. Miten suklaa säilyy pakastimessa??

    1. karitatykka
      22.4.2018, 12:21

      Moikka,

      Vaikka kuinka pitkään! Lulen ettei ole ongelmaa että menisi pilalle… ; ) Itsellä ei ainakaa suklaa kuukausia pakkasesssa säily…

      Iloa!
      Karita

  2. mites tavallinen uuni,paljon lämpö

    1. karitatykka
      23.4.2018, 18:02

      Hei,

      noin 200 astetta. : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *