KAUDEN PARAS RUOKA – YHDESTÄ VUOASTA!
Kauden paras ruoka – yhdestä vuoasta! Kaupallinen yhteistyö Pyrex.
Kauden paras ruoka – yhdestä vuoasta! Herkullista, helppoa, terveellistä, suussa sulavaa ja täyteläistä ruokaa, joka valmistuu minimaalisella vaivalla ja olemattomilla tiskeillä? Kyllä – tällaista on ruoanlaitto ja ruoka minun makuuni. Usein saatan nauttia etenkin lounasruokani suoraan säilytys- tai valmistusvuoasta. Mitään tylsää ja mautonta pikaruokaa se ei suinkaan ole! Teen isompia satseja esimerkiksi unijuureksia, kvinoaa, maustettuja palkokasveja ja erilaisia kastikkeita ennakkoon, säilön ne jääkaapissa ja nautin pitkin viikkoa eri ruokien kanssa tai vain erilailla yhdistellen. Ruokahetket eivät koskaan käy tylsiksi kun annokset koostuvat useista maku- ja tekstuuri elementeistä.
Rakastan ruokaa ja valmistan sitä kotikeittiössäni päivittäin. Hyvien raaka-aineiden ja yrttien lisäksi päämausteinani ovat intohimo ja rakkaus. Luottokaverina keittiössäni ovat Pyrexin metalliset, keraamiset ja lasiset pannut, kattilat, padat ja vuoat. Terveellistä ja maukasta ruokaa ei mielestäni ole iloa tehdä jos valmistusvälineet pilaavat ruoan. Käytännölliyys, toimivuus, luotettavuus ja kestävyys ovat minulle erittäin tärkeitä ja 102 vuotta vanha ranskalainen tuotesarja lunastaa kaikki kyseiset vaatimukseni. En ole esimerkiksi vielä koskaan onnistunut vielä rikkomaan Pyrex-tuotteita! Melko hyviä hankintoja siis…
Kauden paras ruoka – yhdestä vuoasta onnistuu kädenkäänteessä käyttämällä sarjan tuotteita. Olen kokeillut jo tovin aikaa uusia Cook & Go -sarjan tuotteita, jotka ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi. Sarja sisältää seitsemän erikokoista ja mallista vuokaa. Kaikissa on kannet ja ideana on, että voit valmistaa, tarjoilla ja säilöä ruoan samassa astiassa – kätevää! Erityistä on yös se, että vuokien lasi on käsitelty niin, että voit laittaa sen pakastimesta suoraan tulikuumaan uuniin ilman halkeamisvaaraa. Lasi on loistava materiaali myös siksi, ettei siitä irtoa mitään haitallisia kemikaaleja ruokiimme. Lämpö aktivoi ja vapauttaa ruokiinmme niin paljon kaikkea ikävää, että suosittelen erittäin lämpimästi jättämään kaikki muoviset (myös PBA-vapaat) astiat väliin – etenkin jos lämmitätte ruokia niissä! Lasi on myös painoltaan kevyempää kuin normaali lasi, joten nestetiiviissä astioissa voi mukavasti kuljettaa vaikkapa lounaseväät työpaikalle – myös keitot!
Maustettu uunilohi lehtikaali-bataattihöystöllä on täydellistä syötävää etenkin nyt kun matkaamme kohti viilenevää syksyä ja askellamme kohti talvea. Villilohi tai esimerkiksi nieriä toimivat ihanina rasvan, proteiinin ja erilaisten ravinteiden lähteinä. Ja jos olet vagaani voit korvata sen vaikkapa laadukkaalla tofulla, jonka marinoit ja maustat kastikkeella ennakkoon. Bataatti tuo annokseen vitamiinine ja mineraalien lisäksi myös luonnollista makeutta, joka auttaa ehkäisemään makeanhimoa. Lehtikaali tuo aina niin tarpeellisen annoksen lehtivihreää. Tällä kertaa käytin mustakaalia, mutta kaikki lehtikaalin sukulaiset käyvät. Juureksia voi myös vaihdella. Esimerkiksi palsternakka tai juuripersilja toimivat loistavasti!
Parasta ruoassa on se, että sen voi valmistaa, tarjoilla ja säilöä yhdessä ja samassa astiassa. Myöskään folioita ei tarvitse viritellä kanneksi jääkaappisäilytystä varten. Astian kansi on rodella tiivis, eivätkä nesteen valu pois, joten jos valmistat vaikkapa keiton, voit hyvin napata sen laukkuun mukaan Pyrexin Cook & Go -astiassa. Minusta tuli välittömästi sarjan fani – niin kuin ehkä huomaat. Mutta oikeasti, käyttökokemus on osoittanyt ylivertaisuuden ja toimivuuden – muita syitä ei tarvita. Toki viimeistään huikea 102 vuoden mittainen historia vakuuttaa tuotteiden toimivuudesta. Löydät tuotteita monesta myyntipaikasta, esimerkiksi Prismoista, K-Citymarketeista ja Stockmannilta. Suomenkieliset Pyrex-verkkosivut ovat avautumaas myös piakkoin. Tällä hetkellä voit seurailla Instagramista @pyrexukofficial -tililtä.
Mikä vuokaruoka on sinun suosikkisi?
Herkullista, vaivatonta ja mukavaa kokkailua!
Karita
Kauden paras ruoka – yhdestä vuoasta!
Maustettu uunilohi lehtikaali-bataattihöystöllä
(kahdelle)
2 bataattia, kuutioituna
(kuori jos haluat)
1 tl paprikajauhetta
1,5 rkl kookosöljyä, sulana
5–7 lehtikaalinlehteä (kaikki lajikkeet sopivat, itse käytin mustakaalia)
Kastike
1/2 dl kookosöljyä, sulana
1 tl seesamiöljyä
2 rkl tamaria
1–2 tl vaahterasiirappia tai kookosnektaria
1–2 rkl sitruunan mehua
1–2 tl grillimausteseosta (tai ripaus cayenepippuria, paprika, kuivattua valkosipulia ja suolaa)
kaksi lohifilettä (á 125 g)
paahdettuja seesaminsiemeniä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita huoneenlämpöiset kuutioidut bataatit uunivuokaan ja lisää ruokalusikallinen kookosöljyä ja paprikajauhe. Sekoita ja kääntele, jotta mausteöljy levittyy tasaisesti bataattien sekaan.
Kypsennä noin 25–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat melkein kypsiä.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Valele lohifileitä kastikkeella ja kypsennä bataattien kanssa uunissa noin 10 minuuttia.
Poista lehtikaalista kova lehtiruoti, ja pilko loppu suupaloiksi.
Lisää sitten lehtikaali pellille ja kaada kastiketta päälle, sekoita. Jatka uunissa vielä 5–10 minuuttia.
(lohi on hyvä olla kypsää, mutta sisältä vielä rose)
Voit valuttaa loput kastikkeesta annoksen päälle, jos haluat.
Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemillä.
Nauti!
kuvat: Karita
astiat: Pyrexkeittiöliinat: Kaarna living
Jos pidit tästä reseptipostauksesta, saatat pitää myös näistä herkuista.
Herkullinen ramen-sobanudelikeitto (gluteeniton)
Aurinkoinen Chia-vanukas
Maa-artisokkakeitto
Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka
kiitos
Hei Karita!
Onko tamariini reseptissäsi jauhetta, tahnaa vai kastiketta?
Moikka Aki.
TAMARI (ei tamariini) on gluteeniton soijakastike, eli nestemäinen. Löytyy nykyään ihan perus ruokakaupoistakin. : )
Iloa,
Karita
On herkullisen näköistä ihanaa syksyä ihana Karita:)
On todella hyvää, kokeile ihmeessä!
: ) Karita