Helppo majoneesi
Helppo majoneesi kätevästi ja nopeasti
Kun ensimmäisen kerran tein majoneesi itse, meni pahasti pieleen. Käytin maukasta ja voimakasta rakastamaani oliiviöljyä ja mittasuhteetkin olivat pielessä. Koostumus oli liian löysä, mutta koska en halua heittää ruokaa roskiin, käytin sitä kaikesta huolimatta suolaisissa smoothieissani ja salaatinkastikkeissa. Loppujen lopuksi osa majoneesistani päätyi kuitenkin roskakoriin.
Meni tovi ja löysin reseptin ja valmistustavan, joilla valmistan majoneesini nykyään aina. Kaupan valmista majoneesi ei enää tarvitse ostaa ja maustamisvaihtoehdot ovat miltei rajattomat. Esimerkiksi tilli, yrtti, chili, valkosipuli ja piparjuuri ovat suosikkejani maustamiseen.
Vilautin majoneesiani Instagramissa ja reseptipyyntöjä sateli! Joten pyynnöstänne kuvasin sen ja tässä tulee resepti – helppo majoneesi. Helppo majoneesi on niin vaivaton tehdä ja valmistuu kotona vain kolmessa minuutissa! Kokeile ja kerro mitä pidit!
Iloa ja aurinkoa,
Karita
Helppo majoneesi
1 luomulaatuinen kananmuna
½ rkl sitruunamehua
1 tl valkoviinietikkaa
¼ tl Dijon-sinappia
¼ tl laadukasta ja hyvän makuista suolaa
1 kuppi, eli noin 2,3 dl avokadoöljyä (esimerkiksi tämä) tai mietoa oliiviöljyä
Vinkki: ei kannata käyttää voimakkaan makuista neitsytoliiviöljyä – käyttämäsi öljy määrittää makua aika lailla. Esimerkiksi Borgesilta löytyy Extra Mild -versio.
Valmistus:
Lisää kaikki raaka-aineet (öljy viimeiseksi) kapeaan ja korkeaan sauvasekoittimen mukana tulleeseen astiaan.
Anna ainesten seistä noin minuutti, jotta öljy erottuu.
Aseta sauvasekoitin tukevasti purkin pohjaan. Kytke se päälle ja pidä painettuna purkin pohjaa vasten vähintään 10–15 sekuntia.
Kun majoneesi alkaa emulgoitua ja sakeutua, liu’uta hitaasti sauvasekoitinta ylös ja alas, jotta ainekset sekoittuvat.
Kun se on sekoittunut ja tasaista, sekoita vielä kevyesti lusikalla ja laita kannelliseen ja lasiseen säilytysastiassa jääkaappiin.
Kotitekoinen majoneesi pysyy tuoreena enintään viikon ajan!
kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!
Marinoitu lohi kesäkurpitsapedillä
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!
Hei, tuleeko siis koko kananmuna eikä vaan keltuainen ?
Kyllä, koko muna. : )
Iloa,
Karita
Nam! 😛
Mietin vain, että missä tuollainen avattu avokadoöljy kannattaa säilyttää? Omassa pullossani lukee säilytys avattuna viileässä, mutta eipä siitä paljon iloa ole, kun öljy on ihan paksuuntunut jääkaapissa eikä tule kaadettaessa mitään. (?)
Itse säilytän jääkaapissa ja otan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen käyttöä – käytössä olevan oliiviöljyn säilön huoneenlämmössä ja extra pullot kylmässä.
: ) Karita