GLUTEENITON OMENA -BANAANILEIPÄ
Gluteeniton omena-banaanileipä – helposti ja vaivattomasti
Ulkona sää vaihtuu yhdessä päivässä lumipyrystä kaatosateeseen ja toisinpäin – täydellinen ilma leipoa gluteeniton omena-banaanileipä… Tämä resepti syntyi pari päivää sitten kun olo oli väsy, ajatus ei oikein kulkenut koneen äärellä ja halusin tehdä jotakin aivan muuta kuin istua näppäimistön edessä. Hyvä niin, sillä siitä hetkestä syntyi jotakin kaunista ja herkullista!
Gluteeniton omena-banaanileipä on juuri sopivasti makea, kanelinen, ilman valkoista sokeria valmistettu, vegaaninen ja erittäin helppo sekä nopea valmistaa – aktiivista valmistusaikaa kuluu vain noin 15 minuuttia. Käytin manteli- ja kaurajauhoja, jotka molemmat valmistin itse jauhamalla kokonaiset raaka-aineet tehosekoittimsessa jauhoiksi – tätä tapaa suosittelen sinullekin. Valmistin taikinan monitoimikoneessa, jossa oli s-terä. Sekoitin ensin kuiva-aineet keskenään (ei sakanpähkinöitä vielä), lisäsin banaanit ja muut kosteat aineet ja sekoitin tasaiseksi. Lopuksi kääntelin joukkoo pilkotut omenakuutiot ja pilkotut saksanpähkinät. Koska kaikilla ei ole monitoimikonetta, on resepti kirjoitettu ilman koneita! Molemmilla tavoin onnistuu mainiosti!
Gluteeniton omena-banaanileipä on pehmeää, suussa sulavaa ja ihanaa nautittavaa vaikka kahvipöydässä tai teen kaverina. Itse löysin lyömättömän yhdistelmän banaanileivästä kurkuma latten kaverina. Tästä reseptistä riittää noin viidelle hengelle. Paistoastiana käytin 12 cm x 22 cm vuokaa. Valmiin leipäviipaleen päälle voi sipaista vaikka kookosjogurttia, kookoskermavaahtoa tai nautiskella sellaisenaan…
Herkullista perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille!
<3 Karita
kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
Gluteeniton omena-banaanileipä
2 dl mantelijauhoa
3 dl kaurajauhoja
1 rkl peruna- tai tapiokatärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5–2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1/2–1 dl saksanpähkinöitä
3 rkl sulatettua kookosöljyä
2 kypsää banaania
2–3 rkl vaahterasiirappia tai kookossokeria jos banaanit eivät ole riittävän makeita
1 tl vaniljauutetta tai 1/2 tl jauhettua vaniljaa
2 pieneksi pilkottua omenaa
Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele se kookosöljyllä tai voilla.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siirrä sivuun. Sekoita sitten nestemäiset keskenään (ei omenia) ja yhdistä sitten kuiva-aineisiin. Kääntele viimeiseksi taikinan sekaan omenakuutiot ja kaada taikina vuokaa.
Kypsennä noin 50–60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna jäähtyä enne uin leikkaat…jos malta. ; )
Nauti sellaisenaan tai sipaise päälle vaikka kookojogurttia – yummy!
Lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.
Herkulliset uunipäärynät
Marjasmoothie
Meikkisuosikkini
Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka
Kiitos
Hei Karita, Olisi toiveena että tekisit jonkun postauksen aiheesta kuinka syödä monipuolisesti ja hyvin kiireisessä arjessa ja esimerkiksi muutamaa vinkkiä/reseptiä sen suhteen. Itsellä ainakin ideat niin vähissä että jumittuu tekemään samoja arkiruokia. 🙂
Kiitos mahtavasta blogistasi!
Kiitos Jenna, hyvä ajatus.
Kiitos, että seuraat ja luet blogiani – teille kaikille tätä teen… : )
Iloa!
Karita
Ihan parasta herkkua tämäKiitos!