Bataatti-lehtikaalicurry

Bataatti-lehtikaalicurry

Kevät saapuu kohisten, mutta uutta satoa saamme odottaa vielä tovin. Onkin aika valmistaa ruokaa juureksista. Tällä kertaa makumaailmassa mennään aasian makuihin – mutta pienellä twistillä kuitenkin. Valmistin viikonloppuna helpon ja nopean bataattiruoan joka valmistuu vaivattomasti puolessa tunnissa ja on superherkullinen! Bataatti-lehtikaalicurry täynnä makuja, kivaa tulisuutta ja pehmeää täyteläisyyttä. Ihana kombo monia eri elementtejä.

 

Bataatti-lehtikaalicurry

Bataatti-lehtikaalicurry

 

Ruoka on maidoton, vegaaninen, gluteeniton  ja pähkinätön – se sopii siis monelle nautiskelijalle. Voit nauttia sen monin eri tavoin. Runsaana keittona sellaisenaan, silloin voit tarvittaessa lisätä hiukan nesteen määrää. Kastikkeena riisin, kukkakaalin tai vaikka parsakaalin kera tarjottuna. Bataatti-lehtikaalicurry sopii monen kaveriksi. Lehtikaali ja herkkusienet tuovat annokseen paitsi makua, myös laajan kirjon niin ravintoaineita kuin proteiiniakin. Jos kaipaat ruokaan lisää proteiinia, voit sujauttaa mukaan myös vaikkapa mieleisiä pähkinöitä, lisätä papuja tai herneitä. Myös erilaiset idut sopivat tähän erittäin hyvin.

 

Bataatti-lehtikaalicurry

 

Tämä vegaaninen punainen curry hivelee omia makunystyröitäni ja selättää pahimmankin nälän. Tästä reseptistä riittää kahdelle, riippuen siitä, minkä kanssa tämän nauttii. Bataatti-lehtikaalicurry on sopivasti tulinen, on erittäin ravintorikasta ja se pitää kylläisenä pitkään. Itse nautin curryn viikonloppuna pieneksi raastetun kesäkurpitsan kera – raikas kesäkurpitsa toimi kivasti yhteen täyteläinen curryn kanssa ja teki annoksesta keveän. Tarjoilua varten pöytään voi myös laittaa turkkilaista jogurttia tai vegaaniseen pöytään kaurafraichea. Lusikallinen pientä happamuutta sopii loistavasti annoksen päälle korostamaan ruoan makuja, mutta se ei ole todellakaan välttämätön. Erilaiset yrtit sopivat myös loistavasti bataatti-lehtikaalicurryyn. Esimerkiksi korianteri on yksi omista suosikeistani.

 

Bataatti-lehtikaalicurry

Bataatti-lehtikaalicurry

 

Ruoka valmistuu ilman yleisimpiä allergeeneja ja sokeria – niin kuin ruokani usein on, joten se sopii monille. Chilin määrää voi muokata tarpeen mukaan ja kasviksia vaihtelemalla siitä saa muokattua mieleisen myös lapsille. Lapsille esimerkiksi riisin kera tarjottuna, jolloin maut pehmenevät entisestään. Jos haluat voit myös kuoria bataatin, mutta itse käytän aina luomubataatteja ja syön myös kuitupitoiset kuoret.

 

Bataatti-lehtikaalicurry

 

Lopuksi ajatus tai pikemminkin ehdotus… Mitä tuumaisitte kevätkevennyksestä? Tehtäisiin yhdessä kehon kevätsiivous. Voisin luoda yksinkertaisen reseptiikan ja toimintasuunnitelman, jota jokainen noudattaisi oman mieltymyksensä mukaan. Tuntemuksia ja tukea voisi jakaa myös täällä blogissa. Toki mukana olisi myös esim. Instagram Stories-kanavani. Yhteisesti tehty detox voisi olla tehokkaampi kuin yksin sinnittely. Toiveita – mennäänkö mehulinjalla, nestepitoisilla ruoilla tai ayurvedisellä lähestymistavalla? Entä kesto? Laittakaahan viestiä, niin laitan asian mietintämyssyyni rakentumaan. : )

 

Iloa ja valoa tähänkin viikkoon!
Karita

Bataatti-lehtikaalicurry

 

Bataatti-lehtikaalicurry

 

1,5 rkl kookosöljyä
2 pientä sipulia, viipaloituna
2 rkl tuoretta inkivääriä ohuelti siivutettuna ja viipaloituna
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili, siemenet poistettuina
2 rkl punaista currytahnaa, valitse mieto tai tulinen
currya maun mukaan
1 tl paprikajauhetta
1,5 tl kurkumaa
1 rkl vaahterasiirappia TAI Yaconsiirappia – EI välttämätön
400 ml kookosmaitoa
2–4 dl vettä, riippuen haluamastasi koostumuksesta
1 iso bataatti tai kaksi pienempää, kuutioituna (luomu)
200 g herkkusieniä
100–150 g lehtikaalia, lehtiruoto poistettuna ja pilkottuna
1/2 tl mustapippuria
suolaa maun mukaan
1 pienen sitruunan mehu

 

Kuumenna kookosöljy kattilassa. Kuullota parin minuutin ajan sipuli, inkivääri, chili, valkosipuli, kurkuma ja paprikajauhe. Lisää currytahna ja kuutioitu bataatti. Pöyrittele hetki padassa ja lisää sitten kookosmaito ja osa vedestä.

Nosta lämpötila niin, että kookosmaito alkaa hiukan porista, ja jätä kypsymään kannen alle noin 15 minuutiksi. Lisää kuutioidut sienet ja jatka kypsennystä kuunes bataaatti on kypsä.

Lisää lopuksi sitruunanmehu ja revitty lehtikaali, kypsennä muutama minuutti.
Tarkista maku ja tarjoile riisin, kukkakaalin tai vaikka kesäkurpitsaraasteen kera.

 

Kommentit (23)
  1. Hei, tätä pitääkin kokeilla, pidän currysta kovasti. Olisiko sinulla jakaa hyviä papureseptejä, ja nimenomaan sellaisia missä pavut pysyvät kokonaisina? Yritän opetella niiden lisäämistä ruokavalioon mutta tuntuu etten keksi muuta kuin juuri tahnat, curryn tai riisin kanssa tehtävän padan.

    1. karitatykka
      22.3.2017, 10:06

      Moikka Henna.

      Voit hyvin laittaa vaikka tähän reseptiin erilaisia palkokasveja! Esimerkiksi kikherneet tai voipavut sopivat tähän hienosti, silloin voit jättää herkkusienet pois jos haluat. Pavut sopivat loistavasti erilaisiin salaatteihin ja vaikka salaatinlehtikääröihin täytteeksi.
      Papuja voi myös marinoida oliiviöljy, sitruunamehu, mauste ja yrttiseoksessa. Niin hyviä!

      Iloa,
      Karita

  2. Ansku Palmu
    22.3.2017, 10:32

    Ihana ruokavinkki! Menee heti tänään kokeiluun pinaatin ja kikherneiden kanssa ❤️ Luetko, Karita, ajatuksiani? Mielessä on ollut pieni kevätsiivous jo jonkin aikaa! Eli mukana puhdistautumassa!! Eikä niin väliä millä tyylillä! Useaan kertaan mielessäni on ollut jokin asia ja kun vilkaisen blogejasi, olet kirjoittanut ajatuksiani

    1. karitatykka
      23.3.2017, 15:23

      Moikka Ansku.

      Niinpä, energiat kohtaavat tiettyjen ihmisten välillä. Ihanaa, että ”puhumme samaa kieltä”.

      Kiva kuulla, että myös jonkinmoinen puhdistus kiinnostelisi… : )

      Iloa ja valoa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *